Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, uyuşturucu ve sigara kaçakçılarının genellikle terör örgütleriyle bağlantılı çalıştıklarının bilindiğini belirterek, bu olaydaki terör bağlantısının araştırıldığını söyledi. 

Polis, ele geçirilen sigaranın bir bölümüyle ortasında masa, tek odalı bir ev yaptı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi Mali Büro ekipleri, istihbarat çalışmaları üzerine bir aylık teknik ve fiziki takip sonucu bir çetenin Akdeniz’i kullanarak uluslar arası sigara kaçakçılığı yaptığını tespit etti. Polis, sigara ticareti yapılan bir gemiyi takibe aldı, Antalya’nın Manavgat ilçe sahiline yakın bir bölgede teknelerle sigaraların getirildiği belirlenince operasyona başlandı. Adana’nın yanı sıra Antalya polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerince yapılan baskında gemide, piyasa değeri 4,5 milyon lirayı bulan 1 milyon 527 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Polis çete elebaşı İ.A.’nın yanı sıra örgüte bilgi sızdırdığı belirlenen polis memurunun da aralarında olduğu M.A.A., Y.G., T.K., A.R., H.İ.Ç., A.U.O., Y.S.B., E.B., H.D., B.G., K.C., C.M., S.G., A.K., K.T., F.M.U.’yu gözaltına aldı. Gemi ile tekneye el konuldu. Adana Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan 17 kişi “Çıkar amaçlı suç örgütüyle sigara kaçakçılığı yaptıkları” iddiasıyla iki polis minibüsü ile adliyeye götürüldü.

Mali Büro ekipleri, ele geçirilen sigaraların bir kısmı ile Emniyet müdürlüğü bahçesinde iki pencereli, masası da olan tek odalı bir ev yaptı.

Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, kaçak sigaraların Libya’dan getirilerek Türkiye’de piyasaya sürülmesinin planlandığını, bir ay süren takip sonucu buna fırsat vermediklerini söyledi. Kaçak sigaranın Türkiye’de ciddi vergi kayıplarına yol açtığının bilindiğine dikkat çeken Avcı, her türlü kaçakçılık faaliyetinin terörle bağlantısının olduğunu hatırlatarak yakalanan kişilerin terör örgütü bağlantılarının da araştırıldığını sözlerine ekledi.

CİHAN