Ürkütücü iddia Silopi’de iddiaya göre düğün evinin yakınından geçen polis aracı taşlandı, polis de düğün kalabalığına gaz bombası attı. Gaz bombasının isabet ettiği 2 yaşındaki Elif’in kafatası kırıldı
 
Şırnak Silopi Nuh Mahallesi’nde düğün yapılan alanın yakınından geçen ’Akrep’ denilen polis aracının taşlı saldırıya uğradı. İddiaya göre polis de düğün kalabalığına gaz bombası attı.
 
Bombalardan biri yakın mesafede bulunan 2 yaşındaki Elif Güngen’in kafasına isabet etti.
 
Hastaneye kaldırılan küçük kız, Silopi’deki ilk müdahaleden sonra, ambulansla Batman’a sevk edildi. Çekilen tomografide kafatasının arka kemiğinde kırık olduğu, durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Olay yerinde Elif’i yerden kaldırmak isteyen 20 yaşındaki Mervan Demirtaş’ın ayağına da yakın mesafeden bir gaz bombasının isabet ettiği ve hafif yaralandığı belirtildi.
 
‘Artık yeter’
 
Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, Silopi halkının ve çocuklarının artık dışarıda rahat bir nefes alamayacak hale geldiğini öne sürerek şöyle dedi: “Artık yeter diyoruz. Hiçbir suçu olmayan masum çocuğun bu hale gelmesine neden olan kişiler hakkında hiçbir işlem yapılmadı, yapıldığı da görülmemiştir. Ve bize kalkıp ’gerekirse daha fazla gaz bombası atarız’ diyorlar. Biz artık buna dur diyoruz. Yetkilileri artık duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış da, Şırnak’ın ’Gaz Cumhuriyeti’ne dönüştüğünü söyledi.
 
‘Polis 8 aydır mahallede nöbette’
 
Elif Güngen’in amcasının oğlu Halil Güngen 8 aydan bu yana polisin Nuh Mahallesi’nde nöbet tuttuğunu söyledi. Polisin mahallede bulunmasından halkın rahatsız olduğunu söyleyen Güngen, “Evlerimizde rehin kalıyoruz. Ne dışarı çıkabiliyoruz, ne de alışveriş yapabiliyoruz.
 
Bugün de Elif’i başından yaraladılar. Bunu her kim yaptıysa hesabını vermek zorundadır. 2 yaşındaki yaşındaki çocuğa gaz bombası atılır mı?” diye tepki gösterdi.
 
Hastaneye akın ettiler
 
Olayı duyan Silopi Belediye Başkanı BDP’li Emin Toğurlu, BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış ile il ve ilçe belediye meclis üyelerinin yanı sıra kalabalık bir grup hastaneye gitti.
 
Vatandaşların hastanedeki bekleyişi sırasında polis, muhtemel bir olayın çıkmaması için hastane çevresinde geniş önlem aldı.
vatan