Olay, merkez Osmangazi ilesi Bahar Mahallesi Serin Sokak üzerinde meydana geldi. Sokak üzerinde ikamet eden Fatma Yıldız, evinin karşısından koku geldiğini fark edince metruk binanın içine girdi. Gördükleri karşısında şaşkına dönen kadın, bir kişinin çıplak halde yerde yattığını görünce polisi aradı.

Olay yerine gelen polis ekipleri de içeride bir erkek cesedi olduğunu tespit etti. Yoğun koku sebebiyle içeriye girmekte zorluk çeken ekipler, maske takarak içeri girdi. Polis, evin etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, mahalle sakinleri de olup biteni merakla izledi. Ceset üzerinden çıkan kimlikten yola çıkan ekipler, hayatını kaybeden kişinin 50 yaşında Üzeyir Ardıç olduğunu öğrendi. Yapılan araştırmada Ardıç'ın eşinden ayrı yaşadığı ve psikolojik sorunları olduğu öğrenildi. Ardıç'ın kalacak yeri olmadığı için metruk binalarda kaldığı belirtildi.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, Ardıç'ın kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cesedin Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasını istedi.