Meclis'te görüşülen Torba Yasa'yı protesto etmek için Ankara'da toplanan çalışanlar Meclis'e yürüyüşe geçti. Polis göstericilere müdahale biber gazıyla müdahale etti.

DİSK, KESK, TMOOB ve TTB üyeleri tasarıyı protesto etmek için çeşitli illerden Ankara'ya gelen eylemcilerle birlikte Kurtuluş Parkı'nda toplandı.

Eylemi organize eden sendika ve meslek odalarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu da toplanma alanında yerini aldı.

Kurtuluş Parkı çevresini ve Kolej kavşağını trafiğe kapatan güvenlik güçleri, gruba dağılması yönünde uyarıda bulundu.

Eylemciler, uyarıya rağmen Ziya Gökalp Caddesi'nden Meclis'e doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüşe geçen grubu polis, durdurdu ve dağılmaları uyarısında bulundu.

Aralarında CHP milletvekillerinin de bulunduğu bazı kişiler polis yetkilileriyle görüşerek, barikatın kaldırılmasını istedi. Güvenlik güçleri bu talebi reddederek, yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada bazı göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı ve bir süre sonra polis göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericiler kaldırım taşlarını sökerek polise attı.

Sendika ve sivil toplum örgütlerinin hedefi, Torba Yasa Tasarısı'nı Meclis önünde insan zinciri oluşturarak protesto etmek.

Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal'ın da aralarında bulunduğu 60'a yakın CHP milletvekili ile HAS Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu destek veriyor.

Ankara Valiliği eyleme izin verilmeyeceğini duyurmuştu.