Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyon ile, bir hırsızlık şebekesini daha çökertti. İki kişiden oluşmasına rağmen iki hırsızın kısa sürede bir beyaz eşya mağazası kuracak kadar televizyon, plazma televizyon, müzikseti ve dvd calar ve çok miktarda dizüstü bilgisayar çaldıkları tespit edildi. Polisler tarafından emniyet müdürlüğüne taşınan çalıntı malzemeler gün boyu sahiplerine teslim edildi. Bilgisayarı çalınanlar arasında üniversite öğrencileri ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi"nde öğretim görevlisi olarak çalışan hocaların da olduğu bildirildi.
Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı Hırsızlık Şubesi ekipleri önceki gün Girne mahallesinde Ş.Ç."ye ait evde hırsızlık olayı meydana geldiği yolundaki bir ihbar üzerine olay yerine giderek çevre sakinlerinden şüphelilerin eşkalini ve kullandıkları aracı tespit etti. Şüpheliler ve araç ile ilgili yapılan inceleme neticesinde polis, aracın kiralık olduğunu tespit ederek kiraya veren şirkette beklemeye başladı. Hırsızlık işini tamamlayan şüphelilerden F.B.T. araç teslimi sırasında polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra polis diğer şüpheli K.K."yi de ikametine yakaladı.
Aynı zamanda çalıntı malzemelerin satış öncesi saklandığı depo olarak kullanılan K.K."nin ikametinde yapılan aramada Ş.Ç."a ait evden çalındığı tespit edilen, çok miktarda dizüstü bilgisayar, plazma televizyon ve kıymetli olan elektronik eşyalar ele geçirildi.
Zanlıların ifadeleri doğrultusunda operasyonu genişleten polisler, daha önce de çalınmış bir çok bilgisayarı ele geçirdiler.
Yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen her iki zanlı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaydan sonra eşyaları çalınan mağdurları arayan Aydın polisi gün boyu adeta beyaz eşya dağıttı.
Bilgisayarı çalınanlardan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde hekim ve öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Dr. Turhan Dost, polislere teşekkür ederek “Açıkçası ümidim tükenmişti. Bilgisayar kadar içindeki bilgilerim de benim için çok önemliydi. Polisimize teşekkür ediyorum” dedi.
Eşyaları çalınan bir çok kişi plazma televizyon ve dizüstü bilgisayarlarının henüz taksitlerini bile ödeyemediklerini belirttiler. Çalınan eşyasının bulunduğunu en çok sevinen ise harçlıklarından biriktirdiği para ile peşinat vererek dizüstü bilgisayar alan öğrenci Muhammet Evcil oldu.
Gün boyu emniyete gelerek tutanak karşılığı çalınan eşyalarını teslim alan vatandaşlar, polise teşekkür ederek evlerinin yolunu tuttular.