Olayın siyasi parti temsilcilikleri ve banka şubelerine yakın ve halkın yoğun olarak bulunduğu bir yerde gerçekleşmesi, güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Olay bugün saat 11.50 sıralarında Aydın merkez İstasyon Meydanı'nda bulunan Sulu Park"ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; şehrin en işlek merkezi olan Adnan Menderes ve Hükümet Bulvarı'nın birleşme noktasında bulunan dinlenme alanındaki ağaçların altında şüpheli bir çanta bulunduğunun ihbar edilmesi üzerine, olay yerine gelen polisler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Şüpheli çantanın banka şubeleri, siyasi parti temsilcililikleri ve halkın yoğun olarak vakit geçirdiği dinlenme alanı ile alış-veriş merkezlerine çok yakın olması nedeniyle, alınan güvenlik tedbirleri artırıldı. Güvenlik şeridi ile çevrilen cadde çalışma sırasında yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Bomba imha uzmanı ekipler tarafından fünye ile patlatılan çantanın içinden öğrencinin unuttuğu ders kitapları ve defterler çıkınca, çevredekiler rahat bir nefes aldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından güvenlik şeridine alınan cadde trafiğe açıldı.