Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümü nedeniyle Nazilli"de yapılan anma törenleri kapsamında Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından resim sergisi açıldı.
Lütfi Selek Kültür ve Sergi Sarayı"nda düzenlenen sergi açılışına Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala"nın yanı sıra Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli"nin doğayen TSM Koro Şefi Lütfi Selek ve Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri katıldı.
Sergi hakkında bilgiler veren Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ahmet Pala, “Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğümüzce 1999 yılından beri yapılan yerel sanatçılar, kurum personeli ve öğrencilerimizin katkıları ile hazırlamış olduğumuz Atatürk konulu Fotoğraf sergisinin bu yıl 11."sini yaptığımız sergimizde 5 Bin fotoğraf arasından seçilen 920 Atatürk Fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca Nazilli Sümerbank açılış fotoğrafları ve Atatürk"ün Nazilli"ye gelişinde çekilmiş fotoğrafları sergimizde taşıdık. Eserlerimiz yağlı boya, kara kalem ve elimize ulaşan fotoğraflardan oluşmaktadır. Sergimizde 1.sınıf öğrencimiz Can Kökburi"nin 483 fotoğraftan yaptığı Türkiye haritası, 2. sınıf öğrencimiz Ali Özkozanoğlu"nun karakalem çalışması ile Emekli öğretmen Turgay Kuru, Polis Okulu Başhekimi Mustafa Acun ve Diş Doktoru Gökhan Büyükçoban"ın mozaik çalışmaları da sergimizde yer alıyor. Sergimizde 86 fotoğraftan oluşan Lale ile 347 adet fotoğraf da duvarlarda sergileniyor. Eserlerin yer aldığı sergimiz 10-11 Kasım tarihleri arasında da ziyaret edilebilecektir” dedi.
Sergiyi gezen protokol üyeleri ve davetliler Atatürk fotoğraflarını tek tek incelerken, Atatürk"ün Nazilli"ye gelişi ve Sümerbank Basma Fabrikası"nın açılış töreni görüntülerini izledi.