Nazilli"de polis adayları polis olabilmek için ter döküyor. Tüm Türkiye"de olduğu gibi Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu"nda mülakat sınavını geçmek için müracaat eden polis adaylarının yanı sıra velilerde beklerken ter döktü.
2008-2009 eğitim ve öğretim yılında polis okullarına girmek amacıyla Türkiye"nin birçok ilinde yapılan mülakat sınavlarında ter döken adaylar, 10 gün süren ve randevulu geldikleri sınavlarda başarılı olmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Burdur, Denizli, Isparta ve Antalya"dan 4631 polis adayının müracaat ettiği Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunda ise adaylar polis okullarına girebilmek için aranan kriterleri geçmeye çalışırlarken başvuruda bulunan birçok aday da boy, kilo ve sağlık durumları olumlu olmadığı için hayal kırıklığına uğradı.
Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, sınava gelen veli ve öğrencileri olabildiğince kısa sürede fazla masrafları olmadan işlemlerini tamamlayarak evlerine göndermeyi çalıştıklarını ifade ederek, “Türkiye genelinde bu yıl 350-400"ü kız öğrenci olmak üzere toplam 7 bin polis adayı, okullara girebilmek için masrafa giriyorlar. Çoğu ailenin maddi durumları zayıf. O nedenle sınav sürecini oldukça kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Önceden adaylara verdiğimiz randevu tarihleri ve saati ile adaylarımız kısa sürede sınavı tamamlayarak sonucunu alıp buradan ayrılıyor. Elimizden geldiğince çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Sınavlarda adaylarımıza başarılar dileyerek kazanan adaylarımızı 14 Eylüldeki sınavda da başarılar diliyorum. Kazanamayan adaylarımızın da üzülmemeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.
4 Ağustos 2008 Pazartesi günü başlayan mülakat sınavı 14 Ağustos 2008 gününe kadar devam edecek. 14 Ağustos tarihine kadar tüm ülkede bulunan Polis Meslek Yüksek Okullarında mülakatı geçecek öğrenciler 14 Eylül"de 20 merkezde OSYM tarafından yapılacak sınava girecekler.