Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla Aydın POMEM’de tören düzenlendi. Vali Kerem Al, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Aydın POMEM Müdürü Remazan Erdoğan ve polis okulu öğrencilerin katıldığı törende polis haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Törende konuşan Aydın Valisi Kerem Al, polis öğrencilerine çeşitli nasihatlerde bulundu. Gücünü yasalardan ve desteğini aziz Türk milletinden alan Türk polis teşkilatının hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da bağımlılık göstererek milletin gönlünde özel bir yer edindiğini kaydeden Vali Al, “Vatandaşa hizmet ederken özneniz korku değil, sevgi olmalıdır. Adil ve tarafsız olunuz. Halkla güvene dayalı ilişkiler kurunuz. Görev ifa ederken dayandığınız en temel güç hukuk ve milletimizin teveccühü olmalıdır. Suçluyla mücadele ederken, görevinizin onları cezalandırmak değil, sadece adalete teslim etmek olduğunu hiçbir zaman unutmayınız” dedi.
Polis Eğitim Merkezi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle ilgili bilgi veren Aydın POMEM Müdürü Ramazan Erdoğan, polis öğrencilerine toplum destekli polislik anlayışını yerleştirebilmek için halk ile ilişkilere en üst seviyede önem verdiklerini belirtti. Bu amaç ile; Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği 600 öğrenciye mont, pantolon, gömlek ve çorap gibi çeşitli giyecek hediyeleri vermek istediklerini kaydeden Erdoğan, çocukların polise sevmesi ve güven duymasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Yardıma muhtaç 600 ilköğretim öğrencisinden bir kısmına tören sonunda hediyeleri Vali Kerem Al ve diğer protokol üyeleri tarafından teslim edildi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!