Ancak sarı-kırmızılı camianın önde gelen isimleri ise Adnan Polat"a hukuk yoluna başvurmaması için baskı yapıyor

Mehmet Helvacı tarafından hazırlanan ve 26 Kasım 2010"da yürürlüğe giren yeni tüzükteki yoruma açık ve birbiriyle çelişkili ifadeler tartışma yaşattı. Adnan Polat ise eline geçen bu kozu kullanmaya çalışıyor.

Galatasaray"da tarihe geçen mali genel kurul bitti, hukuk kaosu başladı. Sarı-kırmızılı kulübün önceki gün yapılan mali genel kurul toplantısında mali yönden aklanmasına rağmen, idari yönden ibra edilmeyen Başkan Adnan Polat"ın mahkeme yoluna başvurabileceği bildirildi.

Mecidiyeköy"deki kulüp binasında dün ekibiyle beraber toplanan Polat"ın, “Onurumuzu kurtarmadan gitmeyiz” dediği ve ibrasızlığın iptali davasının açılmasının söz konusu olduğu belirlendi. Polat"ın Dernekler Kanunu"ndan yola çıkarak, ibra oylamasında idari ve mali şeklinde iki grupta yapılan oylamanın yanlışlığı üzerinde durduğu belirtildi. İbra oylamasının mali ve idari şeklinde tek çatı altında olmasının gerekliliğine dikkat çeken Polat ve ekibinin, konunun yargıda ele alınmasına sıcak baktıkları ve “İbrasızlık kararının yanlışlığını gösterdiğim gün istifa ederim” şeklinde konuştuğu belirlendi.

Yönetimin tüzüğün geçici G1.3 maddesinde yer alan, “Bu tüzükle sınırlandırılan veya ortadan kaldırılan haklara ilişkin eski tüzük hükümleri 31.12.2011 tarihine kadar yürürlükte kalır” hükmünden de yola çıktığı, yapılacak olağanüstü seçime katılmayı da tartıştığı dile getirildi.

Bir yıl sürecek

Adnan Polat"ın mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırması halinde mali kongrenin sonuçlarına yapılan itiraz davasının yaklaşık 1 yıl süreceği vurgulandı. Bu durumda dava boyunca olağanüstü kongre yapılamayacağı için Polat, Mayıs 2012"ye kadar görevde kalabilecek. Ancak Adnan Polat"ın yapılacak kongrede bu kez hem mali hem de idari yönden ibra olmama tehlikesi yüzünden ciddi bir kararsızlık yaşadığı da ifade edildi.

Camianın önde gelen isimlerinin Polat"a mahkemeye gitmemesi yönünde tavsiyelerde bulundukları bildirildi.

Adnan Polat"ın mahkemeye başvurmaması halinde ise mevcut tüzük hükümlerine göre 1 ay içinde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı yapılacak.

Son dakika planı tutmadı

Mali genel kurulda idari yönden ibra olmayan Başkan Adnan Polat ve ekibinin, kongreyi son dakikada erteletmeye çalıştığı, ancak bu girişimin muhalefetten döndüğü ortaya çıktı.

Divana başkanlık yapan Türker Arslan"ın oylamanın açık ve kapalı olmasını isteyenleri ayrı ayrı salon dışına çıkarıp, rakamlarla ilgili sorun yaşadığını fırsat bilen sarı-kırmızılı yönetimin, kongreyi erteletmek için son bir hamle yaptığı öğrenildi. Başkan Polat"ın mesajını alan Arslan, muhalefet liderlerine, “Böyle bir ortamda sağlıklı karar veremem. Kaldı ki kapalı oylama yaparsak ortada sandık bile yok. Gelin bu kongreyi erteleyelim” dediği, fakat olumsuz yanıt aldığı belirlendi. Bilindiği gibi Türker Arslan, muhalefetin erteleme talebini geri çevirmesi üzerine el kaldırma yöntemiyle oylama yaptırmıştı.

"Mahkeme daha fazla yıpratır"

Eski başkan Faruk Süren, Başkan Adnan Polat ve yönetiminin, mali genel kurulda, “akıl tutulması” yaşadıklarını ifade etti. Radyospor"a konuşan Süren, “Polat seçim kararını kendisi vermedi ve olası kongreye girememe durumuyla karşı karşıya kaldı. Genel kurulla anlamsız bir inatlaşmaya girdi” dedi. Mahkeme seçeneğinin Polat"a daha fazla zarar vereceğini kaydeden Süren, “Burada net bir şekilde genel kurulun seçim talebi var. Mahkemeye gitmek ve ısrar etmek, Galatasaray"a yakışmaz. Başkan"ın mesajı alması gerekir. Ayrıca mahkemeye gitmesi onun daha fazla zararına olur” diye konuştu.