Bugüne kadar fazla ön plana çıkmayan Hagi, son kupa yenilgisinde hedef adam haline geldi.

Kupadaki Gaziantepspor yenilgisi Galatasaray teknik patronunun geleceğini tehlikeye attı. Sezon ortasında Frank Rijkaard'ın görevine son verip, sarı-kırmızılıların efsane isimlerinden Gheorghe Hagi'yi takımın başına getiren Başkan Polat, son hedeflerinin de tehlikeye girmesi üzerine Rumen teknik adama hesap sordu. Polat, başarısızlık durumunda ağır fatura çıkaracağını dile getirdi.
Önceki gece Gaziantep Havaalanı'nda, Rumen teknik adam ve tercümanı Olgun Cafer'i bir kenara çeken Adnan Polat, ilk olarak karşılaşmayla ilgili görüşlerini aktardı. Takımın genel performansının ilerisi için umut verici bulduğunu belirten Polat'ın, Rumen teknik adamı özellikle yaptığı değişikler yüzünden eleştirdiği öğrenildi.
Aydın ve Mustafa Sarp'ın sahaya girmesinden sonra oyundan düştüklerini söyleyen Polat'ın, Hagi'den özellikle Aydın'daki ısrarından vazgeçmesini istediği belirtildi. Başkan Polat'ın, "Yıllardır Aydın gelecek diye bekliyoruz. Her hoca da şans veriyor ama Aydın yetersiz kalıyor" dediği öğrenildi.

Değişiklik eleştirisi
Polat'ın yenilginin diğer bir sebebi olarak ise Stancu'nun golü sonrası geriye çekilmelerini gördüğü bildirildi. Polat'ın, Rumen teknik adamın Cana'yı savunmada oynatıp, Neill'i orta sahaya kaydırmasıyla ilgili olarak ise, "Tamam maça böyle başlanabilir. Ama Cana kötüydü ve ilk golde bariz hata yaptı. Yanlışlar devam da etti. Bunu görmen gerekirdi. Bu tablo değişmezse hepimiz zarar görürüz" diyerek Hagi'yi kararından dolayı eleştirdiği kaydedildi.



Dost acı söyler
Türkiye'de Samsunspor, Kayserispor, Ankaragücü, Gaziantepspor, Adanaspor gibi takımları çalıştıran Rumen teknik direktör Gigi Multescu, Hagi'nin Galatasaray'da şansının az olduğunu söyledi. Gaziantepspor-Galatasaray karşılaşmasını Rumen televizyonu GSP TV'de yorumlayan Multescu, "Gaziantepspor'un daha savaşçı olduğunu gördüm. Stancu iyi uyum sağlamış, Culio ise ikinci yarıda oyundan düştü. Ancak yine de Hagi'nin bu sezonu Galatasaray'da tamamlayabilmesi için çok fazla çalışması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.