1997 yılında Bahadır"ı tanıdığımda 23 yaşındaydı. Bense 25. Çok iyi anlaşmıştık, birbirine güvenen, hiç ayrılmayan iki yakın arkadaş olmuştuk. Sonra hayat bizi ayırdı. O Kurtlar Vadisi"ni buldu ben aşkı... Çok az görüşür olduk. Yeni uğraşlarımızı daha çok sevmiştik sanırım. Ama görüşemememiz Bahadır"ın iyi bir arkadaş olduğunu bana unutturamaz. Fakat ne garip ki unutmadığım arkadaşlık da, bana Kurtlar Vadisi Pusu"da bunca şeyi nasıl bildiklerini sormamı unutturamadı. Hatta belki de cevaplara inandıramadı...

Hrant Dink cinayetini anlattık diye o cinayetle suçlandık



İki ay aradan sonra tekrar Show TV"de Kurtlar Vadisi Pusu başlıyor. 49 bölüm yayınlandı bugüne kadar. “Ergenekon"u, olmadan önce bilen dizi” olarak anılmaya başladınız... Siz her şeyi nasıl biliyorsunuz gerçekten? Biz Pusu"ya başladığımızda, iş dünyasının gücünü, Türkiye"yi nasıl tekelleştirdiğini, nasıl manipüle ettiğini anlatmaya karar verdiğimizde, bunu devlet içindeki çeteler eliyle yaptıklarını söyleyerek anlatmayı tercih ettik. Polat önce mafyayla mücadele etti, şimdi devlet içindeki yapılanmalarla mücadele ediyor. Konsept olarak bunu seçtik. Polat için devlet önemli bir figür. 2006"da buna çalışmaya başladık. Mafya denilen şeyin de devlet içinde oluşturulduğunu, bir piyon olduğunu, arka planı çözmezsek güçlü bir devlet olamayacağımızı Polat gözüyle anlatan bir dizi bu... Sonra Türkiye"de de süreç bizim istediğimiz yere geldi. Ergenekon davasının her karesini anlattık, sonra bir baktık ki Türkiye"de böyle bir şey varmış. Gladio"yu anlatmayı deniyorduk çünkü. “İddianame Kurtlar Vadisi seyredilerek mi yazıldı?” bile dendi. Bu bizim hayâl dünyamız aslında. Başarımız şu: Bu yapılanmanın tasfiye edileceğini tahmin ediyorduk. Soğuk savaş dönemi bir tek Türkiye"de temizlenmedi, bunun geleceği belliydi.

Yine de bir kuşku duyuyor insan ister istemez, sizi rahatsız ediyor mu insanlarda oluşan bu kuşku?

Bize ırkçı demeleri bizi çok üzdü. Biz ırkçılık yapmadık. Bu çok zorumuza gidiyor. Biz hiç kimseye öteki demedik. Hrant Dink cinayetini anlattık. Bizi o cinayetle suçladılar. Biz “Daha iyi devlet nasıl olur?” diye umut vermek istiyoruz. Doğru şeyler istesin millet istiyoruz. Türkiye bu bölge için önemli. Biz evimizdeyken de bunları düşünüyoruz. Olanlara tepkimiz var, fikrimiz var ve bir dizi yapıyoruz. Ne şanslıyız, Kurtlar Vadisi gibi bir fırsatımız var hayatta.

Bize yapılan ithamlara Raci Şaşmaz yanıt verecek

Ortağınız, yapımcı Raci Şaşmaz konuşmayı tercih etmiyor. Röportaj da vermiyor. Neden böyle saklanıyor?

Hakkımızda yapılan propagandaların, senaryomuzda olduğunu iddia ettikleri karanlık noktaların hepsine Raci Şaşmaz çok yakında cevap verecek. Birinci tanık olarak. Bunu kendisiyle konuştuk, Kurtlar Vadisi"nin tarihini anlatacak. Ya kitap çıkaracağız ya kendi internet sitemizde bir zemin yaratacağız. Kimin, kiminle, neyi var ortaya çıkacak. Tarih, açıklamalarıyla itham edildiğimiz her şeye cevap verecek. Pana Film kurulduktan sonra, 2004"ten sonra yani bize bir tek belge veren, ne yazacağımızı söyleyen bir kişi varsa lütfen açıklasın, hesaplaşalım. Biz taraf değiliz. Farklı bir şey söylüyoruz. İleride daha iyi anlaşılacak bu.

Seyirciniz ne diyor? Onların bu kuşkulara çok aldırdığını sanmıyorum, değil mi?

Seyirci çok baskı yaptı tekrar başlayalım diye. Türkiye gündeminin bu kadar dolu olmasından dolayı dizi izleyicisi başlamamızı istiyordu. “Türkiye"de neler olup bittiğini başlasa da bir anlasak” diyorlar. Sevdiklerimizden çok baskı gördük başlayalım diye... Eskiden karakterlerin gerçek hayatta kim olduğunu sorarlardı, şimdilerde en çok “Siz daha önceden Türkiye"de olacakları nasıl biliyorsunuz?” diye soruyorlar. Seyirci bizi kanaat grubu olarak görüyor. Bunu seyirci yaptı, biz istemedik. “Hadi, olayların arkasını bir de sizden dinleyelim” diyor seyirci.



Müjde! Polat bu ay dünyaevine giriyor

Bahadır Özdener: Kurtlar Vadisi sürprizlerle başlıyor. İlk 4 bölümde Polat hiç yapmadığı bir şey yapacak mesela. Evleniyor mu yoksa?
Ben söylemiyorum ama siz söylediniz...

Doğruysa, sadece kafanızı sallamanız yeterli..

Polat evleniyor röportajı güzel olur bence (gülerek).. O halde yazıyorum. Bence evleniyor çünkü. Başka ne var?

Bir de, düşmanları tarafından başına hiç olmadık bir şey gelecek. O güçler Polat"a büyük sürpriz yapacak. Seyirci de çok şaşıracak. Yeni bir oluşum, yeni tarz yapacak düşmanları. Polat çok büyük bir oyunla başbaşa kalacak. Saçları kalacak mı, beyazlayacak mı bilemeyiz. Polat"ın zekâsını gören uluslararası bağlantılı güç büyük bir zekâ gösterecek, Polat da bununla baş edecek. Haziran"a kadar hikâyemizi biliyoruz yani.

Dizi devam etsin diye taviz verdik

“Show TV"de kriz nedeniyle reklam geliri azalınca ve kendi gelir girdilerinde sorun olunca onlar da bize ödeyemedi. İşin kaliteli yürümesi için durdurmak en iyisiydi. Biz durdurmak istedik. Büyük borçlu, büyük alacaklı olacaktık o dönem devam etseydik. Yapım kalitesi düşecekti. Aranın sonunda da, onlar biraz fedakârlık yaptı, biz biraz fedakârlık yaptık ve ortada buluştuk. Bu krizde bu diziyi yapmak pek mümkün değil. Ama biz özveride bulunacağız. Pana Film bunun için taviz verdi. Vadeleri geniş tuttuk. Ama oyuncu azaltmayı hiç düşünmedik. Kalabalık kadromuz aynen devam edecek.”

Kurtlar Vadisi Pusu neleri bildi?

Türkiye"yi bir çetenin idare ettiğini Kaotik eylemlere girişmek için kolları sıvadığını Uğur Mumcu cinayetini (İskender Küçük başta PKK olmak üzere tüm bağlantıları çözen gazeteciyi İslami örgüt tarafından aracı havaya uçurularak öldürüyor) Hrant Dink suikastini Danıştay saldırısını (İskender Küçük İslamcı vatansever gruplarca yaptırılmış gibi gösteriyor) Gazi Mahallesi olaylarını (İskender Küçük Muro"ya kenar mahallelerde bombalı eylemler yaptırmak istiyor, ateş açtırıyor) Ergenekon PKK bağlantısını Rahip Santoro cinayetini Kahramanmaraş katliamını Malatya"daki kitapevi suikastini Ordunun Amerika"dan vazgeçip yüzünü Rusya"ya döndüğünü (İskender Polat"la konuşurken “Önceden ABD dost idi, şimdi onlar düşman Rusya dost” der...) Bakalım yeni bölümlerde neler olacak...

Vatan