Keten Tohumu

Şişkinlik, depresyon, anksiyete, göğüslerde hassasiyet ve baş ağrısı gibi birçok belirgin PMS şikayetini azaltmasıyla bilinen keten tohumu Omega 3 yönünden oldukça zengin bir yiyecektir. Östrojen hormonunun salgılanmasını dengeler ve yoğun lif içeriğiyle sindirimi düzenler. Bu nedenle sadece PMS dönemlerinizde değil her gün günde 2 defa 1 çorba kaşığı keten tohumu tüketebilirsiniz. Salatanıza, yoğurdunuza ve yemeklerinize ilave ederek de kullanabilirsiniz.

Zencefil

Kramplar ve düzensiz adet kanamaları için kullanılabilecek zencefil, PMS dönemi belirtileri üzerinde de ciddi anlamda olumlu etkiler gösterir. Yalnız idrar söktürücü etkisi nedeniyle safra ve böbrek taşı gibi problemleriniz olduğu takdirde kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekmektedir. PMS'in düşmanlarından zencefili çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Bunun için bir su bardağı kaynamış suya 1 çay kaşığı zencefil rendeleyin ve 1 dakika demleyin. Süzdükten sonra içine bal ekleyip, tatlandırabilirsiniz. Reglinizden bir hafta önce düzenli olarak içtiğinizde etkisini göreceksiniz.

Egzersiz

Egzersizin önemini her türlü içeriğimizde sık sık vurguluyoruz. Çünkü sağlıklı bir yaşamın anahtarı hareketli olmak. Bu nedenle adet öncesi sendromunu da en aza indirmek için haftada en az 4-5 defa fiziksel bir aktivitede bulunmanız gerekir. Düzenli egzersiz kilo dengenizi koruduğu gibi ruhsal dengenizi de korur. Bu nedenle haftanın her günü hafif egzersizler yapın ve birkaç gün bu egzersizlerin ağırlığını arttırın. Bir günü ise kaslarınızı güçlendirmeye ayırın. Regl döneminde bile yapacağınız hafif egzersizler ağrılarınızı ve yorgunluğunuzu dindirmekte etkili olacaktır.

Kafein ve sigaradan uzak durun

Hormonlarınız nedeniyle havada olan duygularınız sigara ve kafein gibi uyaranlar sayesinde daha da şiddetlenebilir. Bu nedenle hayatın genelinde ancak bunu başaramıyorsanız en azından PMS döneminizde sigara ve kafeinden uzak durmalısınız. Bunun yerine D vitamini, folik asit içeren vitamin takviyeleri, meyve ve sebze tüketimine yönelebilirsiniz.