Hatay Dörtyol'da oturan Gökçe ailesinin hayatı, 18 yaşındaki kızları Günay'ın geçen yıl Orhan Yıldırım'a (35) ait bijuteri dükkanında işe girmesiyle kabusa döndü. İddiaya göre olumsuz yanıt alınca cinsel tacize başlayan Yıldırım, genç kız işten ayrılmasından sonra da rahat bırakmadı. Şikayet edilen Yıldırım ifadesi alınıp serbest bırakıldı. Geçen yıl Gökçe ailesi yokken evleri yakıldı. Zanlının delil yetersizliğinden serbest kalması üzerine aile Adana'ya taşındı. 

AİLESİNİ GÖNDERİP İSTETTİ 
Seyhan ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde kiraladıkları eve yerleşen Gökçe ailesi kabustan kurtulamadı. Bu kez hafta sonları Adana'ya gelen zanlı, genç kızı ve ailesini taciz etmeyi sürdürdü. Geçen hafta ailesini gönderen Yıldırım, genç kızı kendisine istetti. "Kızımız hem küçük hem de kendisi istemiyor" yanıtını alan Yıldırım önceki gün önüne gittiği eve pompalı tüfekle rastgele ateş etti. Günay Gökçe yüzüne isabet eden cam parçalarıyla yaralandı. Hastaneden taburcu olan genç kız şöyle konuştu: "Saldırıda yerimden kalkmış olsam ölmüştüm. Annem Orhan'ı pompalı tüfekle görmüş. Otomobille kaçmış. Gözümü kapattığımda o an aklıma geliyor." Gökçe, "43 kez şikayette bulunduk ama hiçbir şey yapmadılar. Ailesine, eğer bu evlilik olmazsa ailemi öldürüp beni kaçıracağını söylemiş. Kaçırdıktan sonra önce beni sonra kendisini öldürecekmiş. Bu adam bir ön önce yakalansın yoksa hayatımızı mahvedecek. Hepimizi öldürecek" diye konuştu. 

Kadına şiddete protesto
İstanbul Kadıköy'de, aralarında 150 kadın eylem grubunun temsilcilerinin bulunduğu Cinayetlere Karşı Acil Eylem Grubu'na üye bir grup, kadın cinayetlerini protesto etti. Kadıköy'de toplanan kadınlar, ellerinde Türkçe ve Kürtçe yazılı dövizler taşıdı. Söğütlüçeşme Caddesi'ni trafiğe kapatan kadınlar, bir süre yürüdükten sonra oturma eylemi yaptı. Burada grup adına açıklama yapan Cemile Sarı, kadınların her gün kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü kaydetti. Sarı, "2 gün içinde 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri evde, işyerinde, sokakta, her yerde, özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, Meclis nerede?" dedi. Öldürülen kadınların isimlerinin de okunduğu oturma eylemi, grubun dağılmasının ardından sona erdi. Eyleme, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de destek verdi.