11 yıl önce Ahmet Kaya'ya çatal bıçak fırlattığı gerekçesiyle 22 Aralık'ta İsveç'te vereceği konser PKK yandaşları tarafından engellenmek istenen Ebru Gündeş, "Tepkilerden çekinmiyorum" dedi.

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş, İsveç Devlet Tiyatrosu ile İsveç Türk Tiyatro Derneği işbirliği ile 22 Aralık'ta Stockholm'de konser verecek. Sevilen şarkıcının konser afişleri sokakları süslerken, yoğun Kürt nüfusunun yaşadığı İsveç'teki bazı PKK yandaşları ve Kürt örgütleri konserin iptal edilmesi yönünde İsveç Devlet Tiyatrosu'na baskı uygulamaya başladı. Sebep ise Gündeş'in 1999'daki Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde Ahmet Kaya'ya çatal fırlatılan masada oturması. Bu grupların önümüzdeki günlerde sanatçıyı neden istemediklerini anlatan bir yazı kaleme alacakları ve İsveç medyasıyla paylaşacakları belirtildi. Öte yandan Ahmet Kaya ölmeden bir süre önce Stockholm'deki Solna Hallen salonunda yaklaşık 6 bin kişiye konser vermişti. Kaya hayranlarının, Gündeş'in konserinin iptal edilmemesi halinde, konser salonunun dışında gösteri yapabileceği kaydedildi.

Haziran ayında Ataşehir'de sahne aldığı halka açık konserde seyirciler arasında yer alan bir grup bölücü örgüt sempatizanı önce slogan attı, sonra da sahneye ve seyircilerin bulunduğu bölüme taş ve yumurtalı saldırıda bulundu. Attılan yabancı maddeler yüzünden Ebru Gündeş konserini terk etmek zorunda kaldı. Ebru Gündeş'in sahneyi terk etme nedeni olarak başının ameliyatlı bölgesine isabet eden yabancı bir madde olduğu iddia edildi.

Yapılan baskı karşısında Gündeş, "Organizasyon yetkilileriyle konuşacağız. Şimdiden bir şey söyleyemem ama tepkilerden çekinmiyorum. Yanlış anlaşılmak beni üzüyor. Birileri kışkırtılıyor. Bilmeden etmeden tepki koymak da bu kadar ucuz değil" dedi.(Bugün)