Vakit yitirmeden ülkelerine dönmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Barış Grubu”nun dönüşünün ardından, Meclis grubunda şu mesajları verdi: “Habur Sınır Kapısı"nda yaşanan manzara karşısında umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye"de iyi, güzel şeyler, umut verici gelişmeler oluyor. Bunu son derece olumlu ve sevindirici bir gelişme olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Bazıları bu sürecin İmralı"dan yönetildiğini söylüyor. 11-12 yıldır orada değil miydi? Niçin böyle bir adım atılmadı?

"Sürecin bir adımı"

Şu anda bu bir milli birlik sürecinin, bir demokratik açılım sürecinin, bir kardeşlik projesinin gereği olarak atılmış bir adımdır. Biz hep "Ayrılık asla kabul etmiyoruz" demiyor muyuz? Bunun gereğini yerine getiriyoruz. Burada ben gerek dağdakilere gerek Mahmur kampındakilere gerek Avrupa"da olanlara, hepsine çağrımı yineliyorum. Vakit yitirmeden ülkelerine dönmelerini tavsiye ediyorum. Ve bu güzel manzarayı yine siyasi bir şova döndürmek isteyenlere de "Lütfen sorumlu davranınız" diyorum. Bu çözümü zorlaştırmaktan başka hiç bir amaca hizmet etmez. Legal bir örgütün temsilcisinin başkanı, illegal bir örgüt adına konuşmamalıdır, konuşamaz. Bizim legal olan bir örgütle, bu siyasi parti olabilir, bir dernek, vakıf olabilir, onlarla görüşmeye kapımız her zaman açıktır ama illegal örgütle konuşmaya asla. Bunu böyle bilmeleri gerekir.”

Bahçeli"ye sert tepki: Saygısızlığın daniskası

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Doğu-Güneydoğu kökenli milletvekilleri için kendisine “Onlara güvenme” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli"nin sözlerini, “Siyasi ahlak ve nezaketten uzak yakıştırma” olarak niteledi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Arkadaşlarıma aslında ciddi manada saygısızlık ötesinde, hakaret ediyor. Sen bu ifadelerinle hem bölgesel hem etnik milliyetçilik yapıyorsun. Benim arkadaşlarıma bu saygısızlığın daniskasını ortaya koyuyorsun. Bu ülkenin insanlarını bölme hakkını nereden buluyorsun? İşte senin Doğu ve Güneydoğu"ya niçin gidemediğin belli. Niçin oralarda sıralamaya giremediğin belli.”/hürriyet