SABAH'ın ortaya çıkardığı KCK belgeleri, terör örgütü PKK'nın çatışmalarda yaralanan militanlarının tedavi masraflarını karşılamada ne kadar cimri davrandığını gözler önüne seriyor. Kandil'den gönderilen mesajlarda örgütün harcama kalemleri tek tek sıralanıyor. 20 Mayıs 2011'de Murat Karayılan adına "Celal" kod adıyla gönderilen bir mailde kayıp yakınları derneği MEYADER'in fonunun 7 bin TL'ye çıkarılabileceği, Kürt Dili Akademisi'nin bina tadilatı için yaptığı 80 bin liralık masrafın inceleme sonucunda ödeneceği belirtiliyor. Ancak Kandil, Ağrı'da elinde bomba patlaması sonucu kolu kesilen PKK'lı Engin Aktaş'ın koluna takılan protez için ödenecek 82 bin euroyu fazla buluyor. Bununla ilgili mailde şu ifadelere yer veriliyor: 
 
ÖZERKLİK KANDİL PROJESİ 
"Ağrı'da elinde bomba patlaması sonucu kolu kesilen Engin Aktaş'ın kolunun protezi için 82 bin euro masraf isteniyormuş. Bunun hepsini ödeyemeyiz. Bir de nasıl oluyor bir kol protezi için bu kadar para isteniyor. Bu durumda olan birçok arkadaşımız var, böyle bir masraf hiç istenmedi. Dolayısıyla bu konuyu araştırın, hepsini ödememiz zor, başka bir yolunu bulmak gerekir." Elektronik postalardan demokratik özerkliğin ilanının da BDP'nin kendi başına aldığı bir karar değil, Kandil'in, KCK üzerinden BDP'ye dikte ettirdiği bir karar olduğu anlaşılıyor. 
 
"DTK KUZEY IRAK'A GİTSİN" 
Yine demokratik özerlik ilanı gibi örgütün anayasası olarak kabul edilen KCK Sözleşmesinin de "On Üçüncü Bölüm - Ortak Hükümler" başlığı altında BDP'ye dayatıldığı anlaşılıyor. Mektuplarda seçim sürecinde örgütün yayın organları Roj TV ve ANF'nin etkili bir şekilde kullanılması da öneriliyor. Mektuplarda ayrıca Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Öcalan'ın verdiği talimatlar çerçevesinde Kuzey Irak'a gitmesi de isteniyor. Kandil, 12 Haziran seçimlerindeki sandık güvenliğiyle ilgili ise şu önerilerde bulunuyor: "Sandık güvenliği konusunda çok sıkı çalışmak gerekmektedir. Bu konularda mutlaka tedbirler alınmalıdır. Seçim günü okullar yüzlerce kişiyle korumaya alınmalıdır." 
 
NİHAT OĞRAŞ'TAN E-POSTA 
SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı belgelere göre Kandil-BDP ilişkisinin delili niteliğinde mailli talimatlar şunlar: 28 Mayıs 2011 tarihinde saat 23:40'da oluşturulan ve Nihat Oğraş tarafından kullanılan [email protected] isimli e-posta adresinden Aysel Tuğluk'a ait ayseltugluk@ hotmail.com isimli e-posta adresine gönderilen ve 29 Mayıs 2011 tarihinde saat 13:43:09'da 195.175.70.20 numaralı IP adresinden okunan e-posta: "AKP hükümeti bir taraftan bize eylemsizliği dayatırken öbür taraftan kendi güçlerinin saldırılarını da durdurmamaktadır. Biz de onun bu ikiyüzlü gerçeğini deşifre ederek Kürdistan'da oy oranını sıfırlamayı hesaplamalıyız. Yani şimdi mücadele ve savaş biraz da seçim çerçevesinde gelişecektir. Fakat eylemsellikleri geliştirirken halkın maddi zarar görmemesine dikkat etmeniz iyi olur. Örneğin ilan ettiğiniz üç gün kepek kapatma ve yas yerine üç günlük yas ve eylemsellik olabilirdi. Kepenk kapatma eylemi doğru değildir. Çünkü maddi zarar getirmektedir. '
 
AKP 1'İNCİ PARTİ OLMASIN' 
Seçim çalışmaları için kritik ve kısa bir zaman kaldı. Bunun için de 'Kasım' (Nihat Oğraş'ı kast ediyor) ve Halil olarak iyi organize olmalısınız. Eğer AKP, Kürdistan'da birinci parti olursa sorun çözülmez. Bağımsız adaylar birinci gelirse çözüm için elimiz güçlenir."