F-16, Kobra ve Sikorsky'lerin katıldığı operasyonda PKK'ya büyük zaiyat verdirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'lı teröristlerin 8 ayrı noktadan saldırarak 24 askeri şehit etmesinin ardından sınır ötesi dahil 5 noktada başlattığı hava destekli kara harekatı, Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli kesiminde yoğunlaştı.  

Bölgeye Bolu Dağ ve Komando Tugayı'ndan getirilen özel eğitimli bordo bereli komandolar, Jandarma Özel Harekat ekipleri ve Özel Harekat polisleri Sikorsky helikopterlerle Kazan Vadisi'ne indirildi. HERON'lar yardımıyla belirlenen hedefler, kara ekiplerinin yanı sıra Süper Kobra helikopterleriyle tek tek vuruldu. Diyarbakır 8. ana Jet Üssü'nden kalkan F-1'6'lar da bölgeyi bombalamaya başladı.

SABAHA KARŞI İLK TEMAS
Bölgede ilerleyen komandolar önceki gün sabaha karşı saat 04.00'te vadiden Kuzey Irak'a doğru kaçmaya çalışan teröristlerle sıcak temas sağladı. İlk temasta 32 terörist öldürüldü. Vadi içerisinde ilerleyen asker yaklaşık 2 saat süren çatışmada 17 teröristi daha etkisiz hale getirdi.
Kazan Vadisi'ne yönelik operasyon bölgeye 20 yıl sonra düzenlenen ilk askeri harekat olma özellliğini taşıyor. Operasyonla da örgütün Geliya Zap Taburu yerle bir edildi. Hem havadan hem karadan yürütülen operasyonlarda öldürülen PKK'lıların cesetlerini toplama çalışmaları devam ediyor. Teröristlerin cenazelerinin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği bildirildi.

'Bilgi Notları' bize ait değil
Genelkurmay Başkanlığı sosyal paylaşım sitelerinde 'TSK Bilgi Notları' isimli bir kullanıcının hesap açtığını, TSK'nın bilgi notlarının burada yayınlandığını, bazı basın kuruluşlarının da buradan veri alıp yayınladığını belirterek, 'TSK Bilgi Notları isimli kullanıcı hesabı ile TSK'nın bir ilişkisi yoktur. Bu ve benzeri internet sitelerinde TSK adına yayımlanan bilgilere itibar edilmemelidir. TSK'nın resmi internet sitesi www.tsk.tr'dir' uyarısında bulundu.

TSK'dan bu kez e-teşekkür
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir ilki gerçekleştirerek, 24 Mehmetçik'in şehit olması nedeniyle taziyelerini sunan herkese TSK'nın resmi internet sitesinden yayınladığı mesajla teşekkür etti. Özel'in bizzat kaleme aldığı ve 'Aziz Milletim' diye başlayan mesaj şöyle: 'Mehmetçiklerimizin hatırasına binaen TSK adına şahsıma gönderilen çok sayıdaki taziye mesajları için sonsuz teşekkürlerimi ve dostlara ve aziz milletime, TSK mensupları adına, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.'

akşam