Olay, merkez Yüreğir ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Volkan H. (33), Muğla'nın Bodrum ilçesinde emlakçılık yapan M.Ö.'yü telefonla arayıp kendisinin Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışan Ahmet isimli komiser olduğunu söyledi. Zanlı, daha sonra M.Ö.'ye kimlik bilgilerinin kullanılarak bir hesap açıldığını ve bu hesaptan bölücü terör örgütü PKK'ya para aktarıldığını belirterek, "Biz sizin kimlik bilgilerinizi kullanarak PKK'ya para aktaran
kişiyi yakalamak üzereyiz ancak bunun için bize para lazım. Bu şahsı yakalayamadığımız taktirde siz PKK'yı finansa etmek suçlamasıyla yargılanacaksınız. Şimdi hemen verdiğim hesaba 30 bin TL para gönderin. Bu para devletin kontrolünde olacak, operasyon bittikten sonra paranız size geri verilecek" dedi.

Bunun üzerine M.Ö, bir bankanın Kiremithane şubesine giderek Abdulkerim G. isimli kişinin hesabına parayı yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra komiserin kendisini bir daha aramaması ve kendisini arayan numaranın kapalı olması nedeniyle dolandırıldığını anlayan M.Ö. emniyete başvurdu. Bodrum polisinin irtibata geçtiği Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankaya giderek hesabın kimin üzerine olduğunu tespit etti.

Polis, anında Abdulkerim G.'nin evine baskın düzenleyerek şahsı gözaltına aldı. Zanlının sorgusunda Volkan H.'nin kendisine "Akrabamdan para gelecek, benim bankada hesabım yok, seninkine yatırsın" dediğini söylemesi üzerine polis Volkan H.'yi gözaltına aldı. Emniyete getirilerek sorgulanan Volkan H., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.