Teröristlerin saldırıda kullandıkları otomobili kiraladıkları belirlendi.

 

Dünkü PKK saldırısında şehit düşen Astsubay Coşkun Tanrıöver, Uzman Çavuşlar Ramazan Sağ ve Serkan Angay için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehitlerin cenazeleri, Van Asker Hastanesi’nden 3 ambulansla tören alanına getirildi. 
 
Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar, askeri personel ve polisler katıldı. Duaların okunmasının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehitlerin Türk Bayrağı’na sarılı cenazeleri askeri uçağa kondu. Şehit Astsubay Coşkun Tanrıöver memleketi Gaziantep’e, Uzman Çavuş Ramazan Sağ Konya’ya ve Uzman Çavuş Serkan Angay ise Mersin’e gönderildi.
 
SALDIRIYI KİRALIK ARAÇLA YAPTILAR
 
Bu arada saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Sayıları 4 yada 5 olduğu sanılan teröristler, Van’dan kiralandığı saptanan otomobille dün saat 15.15’te hain saldırıyı gerçekleştirdi. Van-Başkale karayolunun 70’inci kilometresindeki Gedikbaşı Köyü yakınlarında sürekli yol güvenliğini sağlamak için bulunan askeri 40 metre geçtikten sonra teröristler otomobili durdurdu. Biri zırhlı iki askeri aracın yanında bulunan askerlerin üzerine 5 el bombası atan teröristler, uzun namlulu silhlarla da ateş açtı.
 
Askerlerin karşılık vermesi üzerine, geldikleri otomobili bırakan teröristler olay yerine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Gedikbaşı Köyü’ne doğru kaçtı.
 
Saldırıda 1 astsubay ve 2 uzman çavuş şehit düşerken, 4 asker de yaralandı. Olay sırasında tesadüfen olay yerinden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar’ın siyah renkteki makam aracına da kurşunlar isabet etti, Bayar ve koruması kırılan cam parçalarından hafif yaralandı.
 
MUHTAR VE KÖYLÜLER İFADE VERİYOR 
 
Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, özellikle kontrol noktalarında kırmızı alarm verildi. Araçlar didik didik aranırken, içlerinde bulunan kişilerin kimlikleri de tek tek inceleniyor.
 
Saldırının olduğu yerdeki Gedikbaşı Köyü’nün muhtarı Zahir Şeran ve birçok köylünün de ifadesinin alındığı belirtildi. Teröristlerin saldırıda kullandıkları ve plakasının saldırıdan önce söküldüğü anlaşılan beyaz renkli otomobili Van’dan kiraladıkları belirtilirken, kiralayanlarla ilgili soruşturma sürüyor.