Zırhlı nöbet kulübeleri alım projesi Başbakan Erdoğan’ın verdiği destekle hayata geçirilecek. Şırnak Silopi’de nöbet tutan iki polisin şehit edilmesi ve Siirt Pervari’de askeri kamuflajlı PKK’lıların roketli ve kaleşnikoflu baskınından ders çıkartıldı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in talimatıyla sık sık terör saldırılarının yaşandığı doğu-güneydoğudaki 20 şehre 450 “zırhlı” nöbet kulübesi alınıyor. 
 
PKK’NIN HEDEFİ POLİS 
 
Silopi’de 11 Mayıs gecesi yaşanan olayda polisevi önünde nöbet tutan polismemurları Muharrem Ünlü ile Gökmen Şimşek ilçeye sızan PKK’lıların yakınmesafeden açtığı ateş sonucu şehit olmuştu. PKK’lıların son günlerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla Emniyet binalarını hedef alması üzerine harekete geçildi. Saldırılara karşı kurşun geçirmez camlı ve özel alaşımlı kulübeler ile önlem alınması kararlaştırıldı. Proje ile PKK saldırılarında zayiat verilmesinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. İstihbarat birimlerince PKK’nın polisi hedef alacak silahlı/ bombalı sabotaj ve baskın gibi şiddet eylemleri planladığının tespit edilmesi Diyarbakır, Van, Şırnak, Siirt, Mardin, Hakkâri, Tunceli, Ağrı, Muş, Bitlis, Batman, Elazığ, Şanlıurfa gibi illerdeki güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesinde etkili oldu.
 
SiiRT’TE CAN KURTARMIŞTI
 
PKK’lılar, 26 Ağustos’ta asker kıyafeti ile Siirt’in Pervari ilçesi Emniyet Müdürlüğü’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırmıştı. Olayda, emniyet müdürlüğü önündeki kulübede nöbet tutan bir polis memuru, tayin olurken yanında getirdiği zırhlı camları kulübeye monte ettirmişti. Bu sayede, kulübeye atılan 8 roketten güvenlik güçlerini korumuştu.
 
Örtülüden karşılanacak
 
Emniyetin bütçesinde yeterli kaynak olmadığı için 450 zırhlı kulübenin Başbakanlık örtülü ödeneğinden alınacağı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın bu yöndeki talebine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “jet” onay verdiği öğrenildi.