Saldırıda kızı 3 yaşındaki Sultan’la birlikte can veren 8 aylık hamile 32 yaşındaki Mizgin Doğru’nun anne karnında öksüz kalan bebeği de hastanede operasyonla kurtarıldı. 3 PKK’lının ölü ele geçirildiği çatışmada yaralanan polislerden Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç’ın beyin ölümü gerçekleşti.
 
Batman’a Kıra Dağı’ndan inen bir grup PKK’lı terörist dün gece Batman ile Beşiri İlçesi arasındaki karayolunda 72 EA 910 plakalı otomobili silah zoruyla durdurdu. Teröristler Hyundai marka beyaz otomobilde bulunan 2 kişinin ellerine koli bandı ile bağladıktan sonra polise haber vermemeleri için cep telefonlarının simt kartlarını da kırıp attı. 3 kişi oldukları belirtilen teröristler, gasp ettikleri otomobille 10 kilometre uzaklıkta bulunun Batman kent merkezine hareket etti.
 
GASP EDİLENLER POLİSE BİLDİRDİ
 
Teröristlerin ayrılmasından bir süre sonra, araçları gasp edilen 2 kişi ellerini kendi imkanlarıyla çözüp çıktıkları karayolunda bir aracı durdurup, sürücünün cep telefonuyla 155 Polis İmdat telefonunu arayarak otomobillerinin PKK’lıları tarafından gasp edildiğini ve kent merkezine eylem yapmaya gittikleri ihbarında bulundu.
 
TERÖRİSTLER TESBİT EDİLDİ
 
Batman polisi ihbar üzerine kentte alarma geçerek, Mobese kameralarıyla otomobili takibe aldı. Kentte geniş güvenlik önlemi alan ve giriş çıkışları tutan polis, saat 23.00 sıralarında Bahçelievler Mahallesi Aydın Konak Kavşağı’nda teröristlerin içinde bulunduğu otomobili buldu. Polisin ’teslim’ çağrılarına karşılık otomobilde bulunan teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.
 
’DOĞRU’ AİLESİNİN OTOMOBİLİNE RASTGELE ATEŞ AÇTILAR
 
Açılan ilk ateşte Batman Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç ağır yaralandı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.
 
Batman Valisi Ahmet Turan’ın verdiği bilgeye göre, o sırada teröristler otomobille kaçarken, sağa sola rastgele ateş açtı. Teröristlerin açtığı ateş sırasında yoldan geçen ve içinde 35 yaşındaki Talat Doğru, 8 aylık hamile eşi 32 yaşındaki Mizgin, kızları 3 yaşındaki Sultan, 6 yaşındaki Şeyma, Nuda ve Hivda’nun bulunduğu otomobil isabet aldı.
 
BABA YARALI OLARAK OTOMOBİLİ HASTANEYE GÖTÜRDÜ
 
Batman’da inşaat ve dekorasyon işleri yapan Talat Doğru, yaralı halde hızla ateş altında kalan otomobili olay yerinden uzaklaştırarak, en yakındaki Özel Dünya Hastanesi’ne götürdü. Hastanede yapılan tüm müdahaye rağmen ağır yaralı eşi Mizgin ve kızı Sultan yaşamını yitirdi. Doktorlar 8 aylık hamile Mizgin Doğru’nun karnındaki bebeği kurtarmak için yoğun bir çaba harcadı. Ameliyata alınan Doğru’nun bebeği sezaryenle alındı. Saldırıda baba Talat ile kızı Şeyma yaralanırken, diğer kızları Nuda ve Hivda’nın yara almadan kurtuldukları belirtildi.
 
3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
PKK’lı teröristler çatışma sırasında otomobille hızla kaçtı. Polis, kaçan teröristleri takip edip, terk ettikleri otomobilerini 1 kilometre uzaklıktaki Şafak Mahallesi 16 Şehir Stadı yanında terk edilmiş buldu. Çevrede araştırma yapan polislere bu kez 5 katlı inşaat halindeki binadan ateş açıldı. Yine güvenlik güçlerinin ’teslim ol’ çağrısını teröristlerin ateş ederek karşılık vermesi üzerine özel harekat polislerinin de katılmasıyla 1 saat süren çatışmada 2 polis memuru hafif yaralanırken, 3 PKK’lı öldürüldü.
 
ANNE KARNINDA ÖKSÜZ KALDI
 
Saldırıda ölen Mizgin Doğru’nun karnından sezaryenle alınan erkek bebek kuvöze konuldu. Henüz dünyaya gözlerini açmadan anne karnında öksüz kalan erkek bebeğinin yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.
 
Doktorlar kuvözdeki bebeğin durumunun kritik olduğunu belirtirken, yaralı baba Talat Doğru ile kızı Şeyma’nın hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.
 
ANNE İLE KIZI GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Teröristlerin saldırısında ölen Mizgin Doğru ile kızı Sultan, merkeze bağlı Ömergöze Köyü’nde sabah erken saatlerde toprağa verildi. Anne ve kızı için önce köy caminde cenaze namazı kılındı. Ardından Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Köylüler, teröre lanet okurken, Mizgin Doğru’nun annesi sinir krizleri geçirdi. Anne Maşallah Doğru, "Benim kızımı öldürdüler. Benim ciğerimi yaktılar. Allah da onların ciğerini yaksın" diye ağıtlar yaktı.
 
YARALI KOMİSER YARDIMCISININ BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
 
PKK’lı teröristlerin saldırında başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Komiser Yardımcısı Adem İlkılıç’ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Batman Valisi Ahmet Turhan, "Komiser yardımcımızın maalesef beyin ölümü gerçekleşti. Allah’tan umut kesilmez" dedi.
 
HACCA GİDECEK ANNE VE BABASINI ZİYARETTEN DÖNÜYORLARDI
 
Saldırıda teröristlerin rastgele açtığı ateşin altında kalan Talat Doğru’nun eşi ve çocuklarıyla hafta sonu hacca gidecek olan annesi Ayşan ve babası Hüseyin Doğru’yu köye ziyarete gittiği ortaya çıktı. Doğru ailesinin Batman’daki evlerine dönerken, otomobillerinin teröristlerin açtığı yayalım ateşinin hedef olduğu belirtildi.
 
4 KIZLARI VARDI, ERKEK ÇOCUK İSTİYORLARDI
 
Teröristlerin saldırısında anne ve bir çocuklarını kaybeden ’Doğru’ ailesinin bir dramı da ortaya çıktı. Mizgin ve Talat Doğru çiftinin evliliklerinden bugüne kadar 4 kız çocuğu olduğu ve bu yüzden bir erkek çocuk sahibi olmak istedikleri belirtildi. Ailenin ve yakınlarının, ’Bir de erkek çocuk’ olsun istekleri üzerine Mizgin Doğru’nun hamile kaldığı ve yaklaşık 1 ay sonra dünyaya gelecek erkek bebeklerini büyük bir heyecanla bekledikleri öğrenildi.
 
Anne Mizgin Doğru, sezaryenle dünyaya getirilen erkek bebeğini göremeden yaşamını yitirirken; Doğru ailesinin yeni üyesini beklerken annenin terörist kurşunlara hedef olması ailede büyük üzüntü yarattı.
 
VALİ TURHAN: TERÖRİSTLER OTOMOBİLE RASTGELE ATEŞ AÇTI
 
Batman Valisi Ahmet Turhan, anne ve kızının toprağa verildiği Ömergöze Köyü’ne giderek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Vali Turhan, teröristlerin saldırıda kullandığı aracı gasp ettiklerini belirterek, şunları söyledi: "Polisimiz bu yönde ihbar aldı ve aracı takipteyken çatışma çıktı. Çatışma sırasında teröristler kaçarken sağa sola rastgele ateş açmışlar. Ailenin içinde bulunduğu otomobile teröristlerin kurşunları isabet ediyor. Aile teröristlerin açtığı ateşin hedefi oldu. Otopside herşey ortaya çıkacaktır. Çatışma sırasında bir Komiser Yardımcımız da yaralanıyor. Daha sonra sokak aralarına kaçan 3 terörist çıkan çatışmada öldürüldü. Onlarla birlikte 2 uzun namlulu silah, çok sayıda bomba ele geçirildi. Burada çatılama dada 2 polis memurumuz hafif yaralandı. Terör gerçek yüzünü gösterdi. Bu onların son çırpınışlarıdır. Hiç bir hedef gözetmeden, masum vatandaşlarımıza eteş ediyorlar."
 
KAHVEDEKİLER BÜYÜK PANİK YAŞADI.
 
Güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan ilk çatışma sırasında bölgedeki kahvelerde bulunan vatandaşlarda büyük panik yaşadı. Bir kahvade bulunan vatandaşlar silah sesleri üzerine kendilerini yere atarken, bulundukları kahveye kurşun yağdı. Kahvedeki okey ıstakalarında bile kurşun izleri olduğu görüldü.