Terör örgütü PKK, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 15 kadın militanı ile ilgili şu ana kadar hiç bir açıklama yapamadı.

Güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında Şırnak ve Bitlis'te yaşanan çatışmalarda 15'i kadın 25 PKK'lı öldürüldü. Bitlis'te öldürülen örgüt mensuplarının tamamının kadın terörist olduğu ortaya çıktı. En küçük olayda yaralanan ya da öldürülen militanların isimlerini açıklayan terör örgütü, çatışmanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen şu ana kadar hiç bir açıklama yapamadı. Güvenlik güçleri, Bitlis kırsalında bütün örgüt mensuplarının etkisiz hale getirildiğini, Şırnak Cudi Dağı'nda ise örgüt mensuplarının üst yönetimle görüşecek bütün imkânlarının imha edildiğini belirtiyor.

Kuzey Irak merkezli bir internet sitesine açıklama yapan HPG sözcüsü Bahtiyar Doğan, Bitlis, Batman ve Şırnak'ta çatışmalar yaşandığını, ellerinde bilgi olmadığı için açıklama yapamadıklarını dile getirdi. Sitenin haberine göre terörist Doğan, "Türk medyasında 25 PKK'lının öldürüldüğü yer aldı. Elimizde net bilgi olmadığı için kamuoyuna bir şey söyleyemiyoruz. Ancak çatışmalar bittikten sonra ya da irtibat kurarsak açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.