İngiliz kriptoları, Türk diplomatları katleden Ermeni terör örgütü ASALA ile PKK'nın Türkiye'ye karşı ittifakını gözler önüne serdi.

İngiltere'nin Beyrut Büyükleçiliği'nden Londra'ya gönderilen belgede ASALA ile PKK arasındaki işbirliği 'siyah kukuletalı teröristlerin toplantısı' üzerinden anlatıldı

Türkiye'nin yakın tarihini kana bulayan 2 terör örgütünün ittifakı, İngiliz kriptosunda tüm detaylarıyla işlendi.

CNNTÜRK'ün haberine göre terör örgütü PKK ve ASALA arasında ittifak kararının alındığı 8 Nisan 1980 tarihli toplantı, kriptoda şöyle anlatıldı: "12 adam ve 2 kadın, hepsi de başına siyah kukuleta takmış bir halde 8 Nisan'da 1980'de Sayda'da bir basın toplantısı düzenlediler. İki ayrı grup adına konuştular; Ermeni Gizli Kurtuluş Ordusu (ASALA) ve Kürdistan İşçi Partisi (PKK). Türk devletine karşı ortak bir yapılanma ve ittifak oluşturduklarını duyurdular. Her iki grubun lideri de kimliklerini açıklamayı reddetti ama Ermenilerin lideri kod adının Agop olduğunu söyledi."

AGOP, KİRLİ EYLEMLERİNİ ANLATTI

Kod adının Agop olduğunu açıklayan Ermeni terörist, kriptoya göre açıklamasında Türkiye içindeki savaşçılarının halihazırda faal durumda olduklarını ve ocak ayında İstanbul havaalanında iki patlama gerçekleştirdiklerini ileri sürdü. Kriptoda Agop kod adlı teröristin açıklamaları şöyle aktarıldı: "Agop, örgütün 1979 yılında 40'ın üzerinde operasyon gerçekleştirdiğini ve bu saldırıların arasında Amerikan ve Batı Avrupalı havayolu şirketlerinin bürolarının da bulunduğunu söyledi. Türk devletinin başlıca destekçileri olan ABD ve Batı Almanya'nın özellikle hedef seçildiği belirtildi." Terör örgütü PKK sözcüsünün toplantıdaki açıklamaları ise İngiliz kriptosunda şu şekilde yer aldı: "PKK sözcüsü ise Türk gazetelerden kestiği haberleri göstererek gazete haberlerinde son günlerde Türkiye'nin doğusundaki saldırılardan PKK'nın sorumlu olduğunun yazılı olduğunu söyledi. PKK'nın 1975 yılında kurulduğunu ama 1978'e dek operasyon gerçekleştirmediğini de kaydetti."

NE KÜRT VAR NE ERMENİ

İngiliz kriptosunda söz konusu toplantının terör örgütü PKK adına ilk olduğu belirtilirken, ASALA'nın daha önce en az bir basın toplantısı daha düzenlediği ifade edildi. Her iki grubun da Marksist olduğuna dikkat çekilen kriptoda ayrıca, şu ifadeler kullanıldı: "Sayda (basın toplantısının yapıldığı yer) seçimi sürpriz oldu. Çünkü burada öyle kayda değer bir Ermeni ya da Kürt toplumu yok. Sayda'da Filistinli grupların yer yer güçlü olmasına karşın iki grup da Filistin örgütüyle doğrudan ilişki içinde olduklarını iddia etmediler. Her iki grubun da sayı olarak ne güçte olduklarını bilmiyoruz. FKÖ'nün 1979 yılında Türkiye'de diplomatik statüde bir büro açtığını göz önüne alırsak, El Fetih ve FKÖ'nün bu basın toplantısına onay vermiş olma olasılığı yok gibi." yenişafak