Ilgaz Dağı'nda AK Parti konvoyuna pusu kurup 1 polisi şehit eden 5 PKK'lı terörist, Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi kırsalında kıstırıldı. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü, diğeri yaralı ele geçirildi. Kaçan hainler için bölge Ankara'dan gelen 40 kişilik Özel Harekât Timi tarafından kuşatıldı.
 
KÖYLÜ İHBAR ETTİ
 
İzleri 25 gün sonra bulunan hainler, Bozarmut Köyü yakınlarında önceki gece bir köylü tarafından görüldü.
İhbar üzerine gece 03'te bölgeye sevk edilen 40 kişilik özel harekat polisleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Karşılarındaki ekibin profesyonel olduğunu anlayan teröristler, 3 kaleşnikof, 1 M-16, 2 el bombası ve 10 dolu şarjörle, telsiz, sırt çantaları ve hücum yeleklerini bırakıp ormanlık alana kaçtı. 3 kişi oldukları öğrenilen ve ormanlık alana kaçan hainler adım adım takip ediliyor. Teröristlerin kaçabilmek için kendilerine ağırlık yapan sırt çantaları ve avcı yeleklerini de bölgeye attıkları bildirildi.
 
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, çatışma yaşanan bölgede incelemede bulundu. Bektaş, "Bölge çember altında. Keşke bu bölgeye gelmeselerdi. Buradan çıkış olmayacağını bilmeleri lazımdı. Gelsinler teslim olsunlar. Aksi takdirde bölge gerek özel hareket, gerek komandolarımız tarafından çember altına alındı. Çıkışları yok. Akşam sabah yakalayacağız. Ölü olarak ele geçirilen saldırganın kimliği belirlenecek ve ailesine teslim edilecek. Bu 4 kişilik grubu, canlı ya da ölü olarak ele geçirinceye kadar da operasyonlar devam edecek" dedi.
 
 
TELSİZLERİ BIRAKIP KAÇTILAR
 
Teröristlerin, yanında bulunan telsizlerle birlikte grup liderine ait olabileceği ileri sürülen uzun namlulu bir silahı bırakarak kaçtıkları görüldü. Operasyonu yürüten yetkililer Ilgaz Dağı ormanlarının çok sık olmasının operasyonu güçleştirdiğini belirttiler. Çatışmanın ardından, Bozarmut ve Kayapınar köyleri arasındaki ormanlık alana helikopterlerle başta Bolu Komando Tugayı olmak üzere yakın il ve ilçelerden takviye kuvvetler sevk edildi. Operasyonlara 6 kobra helikopteri havadan, Özel Harekât polisleri de karadan destek oldu.
 
Yeni saldırı için fırsat bekliyorlardı
 
Kastamonu'daki saldırıyı önceden duyuran gazeteci Emre Uslu, PKK'nın Karabük-Bolu arasında da eylem yapacağını açıklamıştı. Uslu, yazısında, "PKK önemli hedeflere saldırılar yapacak. Saldırı olasılığı yüksek hedefler arasında Bolu veya Karabük civarında yol kesme ve ses getirecek eylemler var. Karabük-Bolu hattında PKK'lı unsurların eylemleri olursa şaşırmayalım" demişti.
 
Gıda ve mühimmat stoklamışlar
 
Kastamonu'da polis otosunadüzenlenen hain saldırıdan sonra günlerce ormanlık alanda saklanan terörist grubun, daha önceden bölgeye gelip gıda maddesi ve mühimmat yığınağı yaptıkları tahmin ediliyor.