Suruç'ta iki kardeş sahibi oldukları akaryakıt istasyonunda açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nde, gece geç saatlerde sahibi oldukları akaryakıt istasyonunda kalaşnikof tüfeklerle açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 2 kardeşin, PKK’nın haraç isteğini reddettikleri ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren ve 2 kişi oldukları belirlenen katillerin PKK’lı mı, yoksa menfaat elde etmek için örgütün adını mı kullandıkları araştırılıyor.

Suruç’ta pazartesi günü iki akraba aile arasında çıkan 5 kişinin öldüğünü olaydan sonra, dün gece de çifte cinayet işlendi. İlçe çıkışındaki Yıldırım Mahallesi’nde bulunan Özçelikten Petrol İstasyonu’nun bahçesindeki kameriyede oturan 35 yaşındaki Deyah ile 32 yaşındaki Bilal Çelikten kardeşler saldırıya uğradı. Kalaşnikof silahlarla ateş açan saldırganlar, evli ve 2’şer çocuk babası Deyah ve Belal Çelikten kardeşleri öldürdü. 2 kişi oldukları belirlenen saldırganların taradığı istasyonda camlar kırıldı, kurşunlar pompalara da isabet etti. Saldırganlar gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Saldırının haber alınmasından sonra akaryakıt istasyonuna gelen polis ekipleri inceleme başlattı. Görgü tanıkları, Çelikten kardeşleri haraç isteyen PKK’nın tehdit ettiğini, onların ise bunu reddettiklerini bu nedenle infaz edilmiş olabileceklerini söyledi.

Bu bilgi üzerine Şanlıurfa’dan çok sayıda polis ve özel harekatçı Suruç’a giderken, askerler de ilçenin kırsal kesimlerinde arama tarama çalışması başlattı.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Akaryakıt istasyonundaki saldırı, güvenlik kameralarına da yansıdı. Polisin incelemek üzere el koyduğu görüntülerde, saat 23.30 sıralarında istasyona gelen yüzleri seçilemeyen 2 kişinin Çelikten kardeşler ile bir süre konuştuğu ve tartıştığı, ardından 4 kişi arasında boğuşmanın başlayıp, bu sırada saldırganların kalaşnikof tüfeklerle ateş ederek kaçışı görünüyor.

VALİ İNCELEME YAPTI

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan da, sabah saatlerinde yanında Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile birlikte Suruç’a geldi. Olayın meydana geldiği istasyonda inceleme yapan ve burada toplanan Çelikten kardeşlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Okutan, yaşananlarla ilgili yetkililerden de bilgi aldı. Vali Okutan, yaklaşık yarım saat istasyonda kaldıktan sonra değerlendirme toplantısı yapmak için Suruç Kaymakamlığı’na geçti.

Yaklaşık 1 saat Kaymakamlık binasında kalan Vali Okutan, çıkışta yaptığı açıklamada, "Şu anada olay çok taze. Bunun üstünde arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu aşamada bunları paylaşmamız çok doğru olmaz" dedi.

Vali Okutan, saldırının terör örgütü kaynaklı olup olmadığı yönündeki soruya "Her türlü şeyin üzerinde duruyoruz. Olayı bütün yönleriyle değerlendiriyoruz. Ek bilgiler olunca bunu paylaşacağız" şeklinde yanıtladı.

Soruşturmayı yürüten güvenlik güçleri, 2 saldırganın PKK’lı mı yoksa örgüt adını kullanarak haraç toplamak isteyen kişiler olup olmadığını araştırıyor.