İşte Çiçek"in konuşmasının satırbaşları:

Kanlı örgütün yalanı üzerinden tartışmaya başlarsak vay halimize.

Terör örgütü kimsenin hatırına silah bırakmaz.

Türkiye"nin en kapsamlı projesi GAP projesidir. Bu proje bittiği zaman 3 milyon insan iş bulacak. Türkiye terör nedeniyle bu projeyi bitirilemedi. Bitmiş olsaydı bölgeler arası dengesizlik bitmiş olacaktı.

Türkiye Atatürk barajı için dışarıdan para bulamadı. Bu projenin bitirilmesinden rahatsız olan ne kadar dış güç varsa PKK"ya destek verdi.

Uluslar arası politika çok farklıdır. Türkiye bunları ispatlaması yetmiyor. Hepimizin bunları iyi anlayıp bu desteğin neden ve nereden geldiğini ortaya koyması gerekiyor.

Anayasayı fındık kararnamesi zannediyorlar. Bu üslupla neyi konuşacağız.

Rahmetli Ecevit ne demişti: Pimi çekilmiş bombayı elimize verdiler. Verdiler çünkü sorunun elimizde kalmasını istediler.

BDP muhatap benim demiyor.

Demokratik özerlik dediğin şeyin en kestirme ve anlaşılır tanımı; Kuzey Irak"taki yapının bir benzeridir. Kuzey Irak modelidir. İleride konjektür olduğunda bununla da olmuyor diyerek başka şeyler talep edelim derdidir.

Hantepe baskını konusunda bir soruşturma yapılmadığı bilgisi yanlış olur. Biz Genelkurmay"dan bilgi aldık. Bilmesi gerekenler konuyu biliyor. Olay ve sonuçları üzücüdür. Türkiye"de yargı yavaş işliyor. Soruşturma bitmeden açıklama yapmak doğru olmaz.

Eylemsizlik kararı bir taktiktir. Bir takım şeyler arka arkaya geliyor buna dikkat etmek lazım. (Hürriyet)