Öcalan’ın avukatları ile haftalık olağan görüşmesi dün Fırat Haber Ajansı’nda yayımlandı. Öcalan üç ayrı noktaya şu mesajları gönderdi:
 
1- TÜRK HALKINA MESAJ: Türk halkına seslenmek istiyorum. Devletle görüşüyorum, bu bilinmelidir. Burada yürüttüğümüz görüşmelerle Kürt sorununun demokratik anayasal çözümünü amaçlıyoruz. Türk halkı şunu iyi bilmeli, demokratik anayasal çözümün gelişmesi demek, şiddet ortamının ortadan kalkması ve demokratik birlik-bütünlüğün demokratik kanallarla sağlanması demektir.
 
Demokratik çözüm gelişmezse herkes kaybeder. Türk halkı bu tehlikeleri görmeli, tarihi rolünü oynamalıdır.
 
2- DEVLETE MESAJ: Devlete de seslenmek istiyorum. Yürütülen görüşmelerin tarihi sonuçları olabilir. Demokratik anayasal çözüme şans verilmelidir. Çünkü bu onların da son şansıdır. Bu yönde irade göstermesi, demokratik geleceğin inşası demektir. Demokratik anayasal çözüm gelişmezse kendiliğinden topyekün savaş dönemi başlar. Kızılca kıyamet kopar. O zaman sözün bittiği zamandır.
 
3- KÜRTLERE MESAJ: Burada ateşkesi sağlamıyorum, anayasal demokratik çözümü zorluyorum. Burada yaptığım görüşmeler beni bağlar. Yaptığım bu görüşmelerle BDP ve Kandil’le de diyalog zeminini açıyorum, kendi cephelerinde sorunun çözümü için çalışırlar. Ben burada, onlar bulunduğu yerde, herkes kendi rolünü oynamaya çalışır. Birkaç ay var önümüzde. Bu aylar demokratik anayasal çözüm için son şanstır.
 
PKK: Savunmada kalın Öte yandan Öcalan, örgüt mensuplarının Haziran’a kadar sadece savunmada kalmalarını istedi. Öcalan, “Bu ‘ateşkes sağlandı’ demek değil. Genel seçimlere böyle gidilmesi iyi olur” değerlendirmesinde
bulundu.
 
Öcalan’ın açıklamalarının ardından PKK yönetiminin ‘süre uzatımına’ ilişkin mesajı da aynı internet sitesinde yayınlandı. PKK açıklamasında, “15 Haziran’a kadar örgüte saldırı olması durumunda savunmaya geçileceği ancak saldırıda bulunulmayacağı” bildirildi.