CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, PKK terör örgütünün Gaziantep tipi eylemlerden vazgeçmesi gerektiğini belirterek, örgütün Gaziantep’te yaptığı eyleminin insanlığa karşı bir suç olduğunu söyledi. Aygün, "Gaziantep olayı hepimizi mahvetti, hiç bir şey savunacak halimiz kalmadı." dedi. CHP'li Kamer Genç de terör örgütünün Dersim dağlarından çekilmesini isteyerek, "Silahlı adamlar bu dağlardan çekilsinler, şeref sözü veriyoruz biz de gider o karakolları dağlardan söker atarız." diye konuştu.

Bu yıl 19.su düzenlenen Pülümür Bal Festivali'ne katılmak üzere Tunceli'nin Pülümür ilçesine gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü tarafından kaçırılmasının ardından karanlık örgütlerin hedefi haline geldiğini ve risk altında olduğunu ifade eden Aygün, PKK’nın Gaziantep’te yaptığı eylemin insanlığa karşı bir suç olduğunu belirtti.

Devletin dağları tanımadığı için yıllardır yaşanan sürecin devam ettiğini savunan Aygün, "Dağlarımızı tanımayan devlet dağlarla barışamaz. Dağlarla barışmak zorundayız. PKK, ilk silahlı eylemini yaptığı zaman ben 13 yaşındaydım. Marcik’te yol kesmişlerdi. Hiç unutmuyorum. Şimdi çocuklarımız aynı şeyi yaşıyor. 40 – 50 bin kişi öldü. Sadece bizim evlatlarımızdan 3 bin kişi PKK’nın devlete karşı yürüttüğü savaşta hayatını kaybetmiş.” diye konuştu.

PKK BİR KARAR VERMELİ

"Yeniden 3 bin Dersimli ölecek mi? Yeniden 50 bin kişi ölecek mi? Yeniden Foça olacak mı? Yeniden Diyarbakır, Antep olacak mı? Burada PKK’nın da bir karar vermesi lazım." diye soran Aygün, şöyle devam etti: "Eğer benim gibi barışı, kardeşliği, ateşkesi, silahsızlanmayı, Kürtlerin demokratik haklarının devlet tarafından tanınmasını isteyen aydınların, milletvekillerin seslerinin çıkmasını istiyorsa Gaziantep tipi eylemlere son vermelidir. Çünkü bu tür eylemler bizim sesimizi duyurmaz hale getiriyor. Bizim ses çıkarmamızı imkânsızlaştırıyor. Bakın ben geldiğimde risk alarak önemli şeyler söyledim. Aslında çok basit şeyler 'Kardeşlerim, genç arkadaşlar..' Söylediğim her şeyin arkasındayım. Vicdanım ve halkım söyletiyor bunu. Ama Gaziantep olayı hepimizi mahvetti. Hiç bir şey savunacak halimiz kalmadı. O, oluşan hava bir haftada darmadağın oldu gitti. Çünkü hiçbir dava, hiçbir ideoloji, hiçbir kurtuluş projesi 1 yaşındaki çocuğu öldürmeyi gerekli kılmıyor.”

PKK’lı olmakla suçlandığını ifade eden Aygün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ankara’da oturup Pülümür’e, Diyarbakır’a, Dersim dağlarına gelmeyen tipler var. Twitter diye bir şey icat olmuş. Oradan beni terörist olmakla, terörist milletvekilliği yapmakla, CHP’li olmamakla, CHP içindeki PKK’lı olmakla suçluyorlar. O kadar akıl dışı bir şey ki PKK’nın kaçırdığı, muhtemelen Kandil'e götürüp sorgulamak istediği, gözdağı vererek Dersim’e bir mesaj vermeyi hedeflediği biri olduğum halde, bakar mısınız, PKK’lı oluverdim. Benim gibi birine PKK’lı muamelesi yaparsanız siz PKK’lıya ne yaparsınız?”

PKK'NIN GAZİANTEP'TE YAPTIĞI EYLEM, İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR

PKK’nın eyleminin hem Dersim halkına, hem kendisine zarar verdiğini vurgulayan Aygün şunları kaydetti: "Son sözüm şu; barış istiyoruz. 30 yıldır devam eden savaşın 30 yıl daha sürmesini istemiyoruz. Hiç bir çocuğun ölmesinden yana değiliz. Foça’lara karşıyız. PKK’nın Gaziantep’te yaptığı eylem, insanlığa karşı suçtur. Beni PKK’lı olarak niteleyenlere duyurulur. Ben bunu insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak görüyorum. Bu kadar ağır bir eylemdir. Ama ne olur, gelin, hepimiz barış için düşünelim, çaba harcayalım. Benim 13 yaşındayken yaşadığım travma, şu an 16 yaşında olan kızımın da kaderi olmasın.”

CHP Milletvekili Kamer Genç ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bölünmeye doğru gittiğini ileri sürerek, “Türkiye bölündüğü zaman ne olacak? Güney’de Kürdistan kuruldu. Biz Tunceliliyiz. Biz Kürdistan’da mı Türkiye’de mi kalacağız? Bunları düşünmek zorundayız.” dedi.

Konuşmasında PKK’nın Tunceli’de yaptığı eylemleri sert şekilde eleştiren Genç, “Dersim dağlarında Tunceli dağlarında silahlı mücadeleyi bırakın, insan öldürmek insanlığa sığmaz. Memleketimizi bitirmeye hakkınız yok. Yeter be kardeşim. Niye kamu hizmeti götüren araçları yakıyorsunuz. Burada silahlı adamlar bu dağlardan çekilsinler şeref sözü veriyoruz biz gider o karakolları söker atarız. Ne işi var karakolların Tunceli dağlarında. Bıçak kemiğe dayandı bundan sonra kaybedecek bir şeyimiz yok.” şeklinde konuştu. CİHAN