DİYARBAKIR’DA POLİSE ROKETLİ SALDIRI

 
Diyarbakır’da terörist bir grup tarafından zırhlı polis aracına roket ve uzun namlulu silahlarla bombalı saldırı düzenlendi. Bir ambulans çatışmanın arasında kalırken, patlamanın şiddeti nedeniyle çevredeki ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.
 
Edinilen bilgilere göre, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesi Yaradanakul Caddesi’nde Valiliğe bağlı Gençlik Merkezi önünde olası bir duruma karşı hazır bekletilen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve akrep tipi zırhlı polis aracına, yüzleri maskeli PKK’lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırının ardından, grup ve polis arasında çatışma yaşandı. Çatışmanın arasında kalan bir ambulans mermilerin hedefi oldu. Bir süre devam eden çatışmanın ardından, teröristler karanlıktan faydalanarak ara sokaklara kaçtı. Saldırganların yakalanması için olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis sevk edildi. Çevrede incelemelerini sürdüren polis, bir ara sokakta olayda kullanılan roketatar ve bir kalaşnikof marka silah buldu. 
 
Öte yandan, ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, roketin isabet ettiği TOMA hasar gördü. Çevredeki işyerleri ve evlerinde camları kırıldı. Bölgede operasyon sürüyor. 
Nusaybin'de polisin hendek kapatması sırasında çatışma çıktı: 1 ölü
 
Mardin Nusaybin İlçesi'nde mahallelere kazılan hendekleri iş makineleriyle kapatmaya giden polis ekiplerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada sivil vatandaş olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. Yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü.
 
Nusaybin'de PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu akşam saatlerinde zırhlı araçlar ve iş makineleri ile Yenişehir Mahallesi Yuvuz Selim Sokak üzerine gitti. Ekiplerin hendekleri kapattığı sırada PKK'lıla polise ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bir süre çatışma yaşandı. Çatışma sırasında sivil vatandaş olduğu belirtilen 1 kişi yaralandı. Yaralanan kişi bölgeye çağırılan ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü.
 
Daha sonra mahalleden bir süre silah sesleri geldi. Polis, hendek kapatılan bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
YDG-H’Lİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN YARALI ÖLDÜ
 
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde hendek kapatmayı giden polis ekiplerine PKK’lıların uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polislerinde karşılık vermesiyle çıkan çatışmada yaralanan kişi hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen öldü. Ölen kişinin 22 yaşında Lokman Süne  ve YDG-H üyesi olduğu iddia edildi. Süne’nin hendek kapatan polislere ateş açtığı ve çıkan çatışma sırasında yaralandığı, kaldırıldığı hastanede de öldüğü ifade edildi.
 
 
Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı
 
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi Müdürlüğü binasına bir grup PKK’lı terörist otomatik silahlarla saldırdı.
 
Saldırı, saat 18.00 sıralarında meydana geldi. İlçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık binası bitişiğindeki Emniyet Müdürlüğü binasına bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Nöbetteki polislerin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Can kaybının olmadığı belirtilirken, kaçan PKK’lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

Gercüş'te çatışma çıktı

Batman'ın Gercuş İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Gercüş İlçesi'ne bağlı Esentepe Köyü kırsal kesiminde bugün saat 16.00 sıralarında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma bölgesine takviye askerler sevk edildi. Devam ettiği belirtilen çatışma nedeniyle Gercüş ile Kayapınar karayolu güvenlik nedeniyle askerler tarafından ulaşıma kapatıldı.

 
SİİRT KOMANDO TABURUNA TACİZ ATEŞİ
 
Siirt’te Kurtalan İlçe Komando taburuna bir grup terörist tarafından taciz ateşi açıldı. Edinilen bilgilere göre, saat 21.00 sularında bir grup terör örgütü mensubu, Kurtalan ilçe Beykent köyü yolu üzerinde bulunan İlçe Komando Taburuna uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı. Açılan ateşe askerin karşılık vermesi üzerinde kısa süreli bir çatışma yaşandı. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı.
 
 
PKK’lılar Tatvan’da Asker Alma Dairesi ve Askerlik Şubesi’ne saldırdı
 
BİTLİS’in Tatvan İlçesi’nde PKK’lılar Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi’ne roketatarlı saldırı düzenledi.
 
Bir grup PKK’lı tarafından bu akşam saat 20.45 sıralarında Tatvan ilçesi Hidayet Mahallesi Lise Caddesinde bulunan Tatvan Asker Alma Dairesi Başkanlığı ve Tatvan Askerlik Şubesi’ne eş zamanlı roketatarlarla saldrı yapıldı. Askerlerin karşılık vermesiyle olay yerinden kaçan PKK’lılar karanlıktan faydalanarak mahalle aralarında izlerini kaybettirdiler. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevkedilerek PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. İlk belirlemelere göre saldırıda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.