Kürt sorununu çözmek için atılan demokratik adımları saldırılarla sabote etmeye çalışan terör örgütü PKK, kanlı emelleri için elemanlarını ölüme gönderirken, cenazeleri üzerinden de provokasyon yapıyor. Örgüt, son operasyonda öldürülen teröristlerin cenazelerini bahane ederek Diyarbakır'da esnafa tehditle kepenk kapattırdı. PKK'nın kararına şehrin merkezindeki esnaf uymadı. Ara mahallelerde ise terör örgütünün gözdağı etkili oldu.


GENÇLERİ ÖLÜME GÖNDERİYORLAR

Ölümlerin asıl sorumlusu terör örgütünün, Kürt sorununa çözüm arayışlarını şiddete başvurarak engellemesine ses çıkarmayan BDP ise provokasyona destek verdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çukurca saldırısından sonra başlatılan operasyonlarda öldürülen teröristlerden 24'ünün Malatya Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen cenazelerine sahip çıkma iddiasıyla açıklama yaptı. Demirtaş, partililere teröristlerin cenaze törenine katılmaları için çağrı yaptı. Demirtaş'ın çağrısı ve PKK'nın tehditleriyle Diyarbakır'da esnaf kepenklerini kapatmak zorunda kaldı.

KAPATIN YOKSA YAĞMALARIZ

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen 24 terörist cenazesini bahane eden PKK'lı bir grubun da Diyarbakır'da dün ve önceki gün esnafa bildiri dağıttığı öğrenildi. Grubun, kepenklerin açılması durumunda iş yerlerini yağmalama tehditlerinde bulunduğu belirtildi. Aynı zamanda PKK'ya yakınlığıyla bilinen internet siteleri ve televizyon kanallarından da yapılan duyurular üzerine, bazı illerde de esnaf dükkanlarını açmadı.

ŞİDDETİ PKK KÖRÜKLÜYOR

Kürt sorunun çözümü için her adım atıldığında saldırı düzenleyen, şehirlerde kanlı eylemlere imza atan PKK'ya sessiz kalan BDP'nin operasyonlarda ölen teröristlerin cenazeler için harekete geçmesi iki yüzlülük olarak değerlendirildi. 'Ölümler dursun' çağrısı yapan parti, ölümlerin asıl sorumlusu olan PKK'nın bölge halkına yaptığı baskıya bir kez daha destek verirken, terör örgütünün uyuşturucu ve insan ticareti gibi pis işlerde kullandığı gençleri ölüme göndermesine onay verdi.

yenişafak