DTP eş başkanı Emine Ayna PKK ağzıyla konuşuyor
Demokratik Toplum Partisi Batman il binasının açılışına katılan DTP eş başkanı Emine Ayna AK Partiye yüklenerek,Yıllardır Halkların kandırıldığını ve Aktütün karakol baskınında 62 askerin öldüğünü iddia ederek bunun gizlendiğini söyledi.

'AKTÜTÜN'DE 62 ASKER ÖLDÜ'
DTP il binasının açılışı için toplanan partililere Terör örgütü yandaşları Abdullah Öcalan"ın posterini taşıyarak sloganlar attı.Konuşma öncesi kalabalık Öldürülen PKK lılar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. DTP Batman il başkanlığı yeni binasının açılış törenine katılan DTP eş Başkanı Emine Ayna,halka yaptığı konuşmada AK Partiye yüklenerek Terörist Başı Abdullah Öcalan"na yönelik saldırılardan AKP"nin haberdar olduğunu belirterek Aktütün saldırısında da 17 askerin değil 62 askerin öldüğünü söyledi. Emine Ayna konuşmasına söyle devam etti.

HALKI KANDIRMAYI BIRAKIN
“Bir halkın duygularıyla düşünceleriyle inançlarıyla oynamayın aklınızı başınıza toplayın, Bu işin tüm halklar için bir tek çıkar yolu var. Türkler, Kürtler ve diğer tüm kimlikler için oda diyalogtur. Diyalogla bu işi çözmek zorundasınız. Savaşla kanla olmaz. Her bir operasyon kararı onlarca gencin ölümüne neden oluyor. İstedikleri kadar kendi basınlarında başarılıydık desinler Açıklayamıyorlar,açıklamak zorundalar biz basından okuyoruz, PKK"nın açıklamasıdır Aktütün baskınında 62 tane asker ölmüş,Türkiye Cumhuriyeti devleti açıklamak zorundadır. Kendi açıklamaları 15 asker olduğunu söylüyor. Yeter artık Türkiye halklarını kandırdılar, yeter artık Türkiye"de yaşayan Türkiye de kandırdıkları, bizi zaten kandıramazlar, biz kendi doğru haber alma kanallarımızı alabiliyoruz Kürtleri kandıramıyorlar bugün kandırmaya çalıştıkları kendileridir. Tek çıkar yol hepimizin özgürlüğü için ölümlerin biran önce durması için diyalogla çözümdür”

KÜRT HALKI KOLAY YEM DEĞİLDİR
Eş başkan Emine ayna PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan"a yönelik saldırıların Kürt halkına yapıldığını belirterek “Fiziksel saldırıya uğrayarak sıralaştırılmak istenen, basitleştirilmek istenen Kürt halkıdır çünkü buradaki saldırı Kürt halkının iradesinedir. Bu işten kimler çıkar umuyorsa AKP, ABD,İngiltere veya İsrail bu işten çıkar buluyorsa onlara sesleniyorum.Kürt halkı kolay yem değildir.Kürtler bu topraklara geldiklerinden beri yaşadıkları için tüm baskılara rağmen tüm yok saymaya rağmen,tüm inkara rağmen ve tüm öldürmelere rağmen direndi bugünlere geldi ve bugünleri yarattı.

AYNA HÜKÜMETİ UYARDI
Buradan TBMM, Hükümete ve Genel Kurmay başkanlığına ve Türkiye Cumhuriyetinin yasa,yargı ve yürütmeye sesleniyorum.Bu halkı çığırından çıkarmayın bunun ötesine geçmeyin Abdullah Öcalan"ı zehirleme olayı ve arkasından saç kazıtma olayı ve bugün fiziksel saldırı durun yeter artık bu halkın sabrını taşırmayın.DTP sabrı taşan bu halkın önüne geçemez.Bize baraj alma görevi yüklemeyin Aklınızı başınıza toplayın Operasyonları durdurun” dedi Konuşmadan sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.