Taraf gazetesindeki köşesinde yaptığı isabetli analizler ile tanınan emniyet kökenli yazar Emre Uslu, PKK'nın önümüzdeki dönem eğitim kurumları ve sağlık merkezlerine saldırabileceğini iddia etmişti. Bu yazının üzerinden daha 24 saat geçmeden, eli kanlı katillerin uygulamaya sokmak istedikleri korkunç plan deşifre oldu.
 
TARAF YAZARI USLU, KAHİN GİBİ...
Taraf gazetesi yazarı Uslu, PKK'nın önümüzdeki dönem eğitim kurumları ve sağlık merkezlerine saldırabileceğini iddia etmişti. Uslu, bu öngörüsünü ise PKK'nın yöneticilerinden Duran Kalkan'ın "Savaşla birlikte etkili olduğumuz yerde mevcut eğitimi durduracağız, kendi eğitimimizi kuracağız" sözlerine bağlamıştı.
 
Terör örgütü PKK üyeleri, elebaşı Abdullah Öcalan'ın avutkatlarıyla görüşememesini bahane ederek gösteri yaptı ve ilçedeki öğretmenevi'ne molotof kokteylleri yağdırdı. PKK'nın bu saldırısı 90'lı yıllarda yaşanan öğretmen cinayetlerini akıllara getirdi.
 
POLİS GÜÇLÜKLE MÜDAHALE ETTİ
 
Adile Naşin Caddesi'nde toplanan yüzleri maskeli yaklaşık 100 kişi, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinin engellediğini ileri sürerek protesto gösterisi yaptı. Lastik yakıp, terör örgütü PKK ve bölücübaşı Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler, bir süre sonra, daha önce de saldırılara hedef olan Öğretmenevi'ni hedef aldı. Olası saldırılara karşı çelik bariyerlerin konulduğu Öğretmenevi'ne gösterciler molotof kokteylleri ve taşlar attı. Atılan molotoflar binanın ikinci ve üçüncü katında duvara ve pencerelerdeki çelik bariyerlere isabet edip yere düştü.
 
'GİDİN BURADAN, SİZİ YAKARIZ'
 
Saldırı sırasında binada bulunan 50 kadar öğretmen, büyük korku ve panik yaşadı. Binanın alev almasından korkan öğretmenler, "Polis yok mu? Dağıtın şunları" diye bağırdı. Göstericilerden bazıları da ellerindeki molotofları Öğretmenevi'ne doğru fırlatırken, "Gelmeyin buralara. Terk edin gidin. Burada sizi istemiyoruz. Sizi yakarız" diye bağırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polise de taşlı ve molotoflu saldırıda bulunan göstericiler, güçlükle dağıltıldı.
 
YENİ ATANDILAR, MOLOTOFLA KARŞILANDILAR!
 
Yeni yapılan atamalarla 400 öğretmenin atamasının yapıldığı ilçede kiralık ev sıkıntısı nedeniyle Öğretmenevi'nde kalan öğretmenler, saldırı sırasında hayatlarının en büyük korkusunu yaşadıklarını dile getirdi. Daha önce da Öğretmenevi'nin bu tür saldırılara maruz kaldığını dile getiren öğretmenler, dün gece de kaldıkları binanın yakılmak istediğini anlattı, "Eğer pencerelerdeki parmaklılar ve çelik bariyerler olmasıydı, içireye düşen molotoflar yangın çıkarırdı" dedi.
 
ÖĞRETMENLER KORUMALI ÖĞRETMENEVİ İSTEDİ
 
Öğretmenler, 4 yıl önce yapımına başlanan yeni öğretmenevinin bitirilmediğini belirterek, "Bu tür saldırılara maruz kalmamak için yeni öğretmenevinin hemen bitirilmesini ve bizlerin oraya nakledilmesini istiyoruz" dedi.