Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 30’u aşkın kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını üstlenen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), tehditler savurdu.
 
TAK “Daha önce uyardığımız gibi artık örgüt olarak hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir” sözleriyle sivilleri hedef aldı. Örgüt, “Barış çabalarına karşı Faşist AKP hükümetinin imha ve savaşla cevap vermesi bizi geri dönüşü olmayan bir yola sokmuştur” ifadelerini kullandı.
 
ANKARA BAŞLANGIÇ YERİYDİ!
 
Açıklamada, “Özellikle Türkiye metropolleri temel savaş sahamız olacaktır. Ankara Kızılay’da bu eylemin düzenlenmesi bir başlangıçtır, bu tarz eylemlerin artık startı verilmiştir” açıklamasına yer verildi.
 
"SORUMLU RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR!"
 
“Daha önce Eskişehir yolunda ve Antalya’daki patlamalar birer uyarıydı” diyen TAK, Taraf'ın haberine göre, AK Parti hükümetinin işin ciddiyetini kavramaktan çok uzaklaştığını belirterek, şöyle tehdit etti: “Bundan sonra gelişecek olan savaşın ve insan kayıplarının tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan sonra kimse bizden, hassas yaklaşmamızı beklemesin savaş kararını alan AKP hükümetidir ve bunun Türkiye’de yaratacağı etkiye ve sonuçlarına katlanır.”