Kaçırdıkları kepçe operatörüne çukur kazdırıp bomba yerleştirdiler

AĞRI"nın Eleşkirt İlçesi'nden geçen, İran"dan Türkiye"ye gaz akışını sağlayan doğal gaz boru hattı, dün akşam PKK'lı teröristlerce havaya uçuruldu. 4"ü kadın 6 teröristin, kaçırdıkları kepçe operatörüne kazdırdıkları çukura gömdükleri zaman ayarlı bombaları patlatarak, doğal gaz boru hattını havaya uçurdukları ortaya çıktı.
Eleşkirt İlçesi'nin Çatalpınar Köyü mevkiinden geçen doğalgaz boru hatında ün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. 100 metreye kadar yükselen alevler, yakındaki köylerde ve ilçe merkezinde korku yarattı. Çevresini cehenme çeviren yangının alevleri, 60 kilometre uzaklıktaki Erzurum"un Horasan İlçesi'nden de görüldü. Patlamanın meydena geldiği arazinin dağlık ve güvenli olmadığı gerekçesiyle, yangına istasyonlardaki vanalar kapatılarak müdahale edildi. 18.30 sıralarında çıkan yangın, saat 23.00"de boru hattındaki gazın bitmesiyle kendiliğinden söndü.

BOTAŞ yetkilileri bugün sabahın ilk ışıkları ile birlikte yanlarında çok sayıda asker ve sinyal kesici jammerle yola çıkarak, patlamanın meydana geldiği alana ulaştı. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer doğalgaz boru hattının onarımına başladı.

"BENİ KAÇIRIP ÇUKUR KAZDIRDILAR"

Dün gece yarısı patlamanın hemen ardından ilçe jandarma komutanlığına giden ve adı açıklanmayan bir kişi, teröristlerin kendisini kaçırdığını söyledi. Kepçe operatörü olduğunu belirten kişi ifadesinde şunları anlattı:
“Bir köyde ev temeli kazmış ilçeye geliyordum. Yolda önüme çıkan teröristler beni dağlık alana götürdü. Doğalgaz boru hattının geçtiği yere çukur kazmamı istediler. Kafama silah dayadıkları için dediklerini yaptım. Daha sonra kazdığım çukura bomba koydular. Cep telefonumu alıp kırdılar. Beni serbest bıraktılar. Ben ilçe merkezine, 4"ü kadın 6 törerist de dağa doğru kaçmaya başladı. Yaklaşık 10 dakika sonra büyük bir patlama oldu.”

VALİLİK AÇIKLAMASI

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da, patlamanın terör örgütü saldırısı sonucu meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi:

“Dün saat 21.20 sıralarıdnda ağrı ili Eleşkirt İlçesi Çatalpınar Köyü Mevkii'nden geçen İran- Ankara BOTAŞ doğalgaz boru hattında, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan bir patlama meydana gemiştir. Patlama sonucunda kısa süreli yangın çıkmış, yangın aynı gün saat 22.00 sıralarında kendiliğinden sönmüştür. Patlama nedeniyle İran- Ankara hattında doğalgaz akışı kesilmiştir. Olayda herhangibir can kaybı yaşanmamış, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı oparesyon başlatılmıştır.”

DHA