Piyasaların merakla beklediği Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz toplantısında ise faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmedi. ECB Başkanı Mario Draghi'nin açıklamaları takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2016'nın son toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi.

Banka politika faizini yüzde 0, mevduat faizini eksi yüzde 0,40, marjinal borç verme faizini yüzde 0,25'te bıraktı. Banka, varlık alım programını Nisan 2017'den Aralık'a kadar ayda 60 milyar euro olarak alacak, gerekirse süreyi ve miktarı daha da uzatacak Dolar/TL kurunda Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları ile başlayan düşüş trendi haftanın 4. gününde 3,35 liranın altına kadar düştü. Dolar, gün içerisinde en düşük 3,3410 liradan  en yüksek ise 3,4020 lira seviyelerini gördü.  

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,4140 lira, euronun satış fiyatı ise 3,6650 lira olmuştu.

ECB'den parasal genişleme süresinin uzatılması bekleniyor

Analistler, ECB'nin bugün gerçekleştireceği toplantıda, mevcutta Mart 2017 olan tahvil alım programı süresini uzatabileceği beklentilerinin arttığını, buna karşın toplantıda yeni bir tedbir planı açıklanması ve faizlerde indirime gidilmesinin gündemde olmadığını belirttiyordu. Toplantıda ekonomik görünüm ve enflasyonu baskı altına alan unsurların ele alınmasının beklendiğini ifade eden analistler, Draghi'nin açıklamalarının yakından izleneceğini kaydetti.