Bankalararası piyasada geçen hafta Cuma günü 1.71'in üzerine çıkan ve dün spot işlemlerde 1.6955 seviyesinden kapanan en iyi dolar alış kotasyonları bu sabah ilk işlemlerde 1.6800/60 seviyesinden açıldı. Bu verilere göre lira dünkü spot kapanışa göre dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazancıyla güne başladı.

İMKB YÜKSELİŞLE AÇILDI

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, dün ikinci seans kapanışına göre 423,05 puan artarak 24.455,51 puan seviyesinde açıldı.
Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 1,76 oranında değer
kazandı.

ABD borsaları, önceki gün ulaştığı son 12 yılın en düşük değerlerinin ardından Bernanke'den gelen ve piyasaları rahatlatan, bankaların kamulaştırılmasının düşünülmediği yönündeki açıklamayla yüzde 3'ün üzerinde yükseldi.

ABD bankalarının yarattığı önemli değerlerin kamulaştırmayla kaybedileceğini belirten Bernanke, açıklamalarıyla kamulaştırma halinde hissedarların açıkta kalacağı endişelerini de yatıştırdı. Bernanke, bankaların kamulaştırılmasının gerekeceği koşulların oluşabileceğini, ancak şu anda böyle bir zorunlu olmadığını belirtti.

Banka hisseleri, Citigroup'un kamulaştırılacağı iddialarının bir gün ardından yükselişe geçti. Citigroup hisseleri yüzde 21.5 artışla 2.6 dolar seviyesine, Bank of America hisseleri ise yüzde 21 artışla 4.73 dolar seviyesine yükseldi.

SABAH