Likidite sorunları yaşamasının ardından düşük bir bedelle satılan Bear Stearns"ün dün piyasalarda yarattığı satış dalgası sonrasında bugün yatırım bankalarından iyi haberler geldi.
ABD"nin en büyük yatırım bankası Goldman Sachs birinci çeyrekte hisse başına gelirinin 3.23 dolar ile önceki yılın aynı döneminin yarısına düştüğünü, toplam gelirlerinin ise 8.34 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bir diğer yatırım bankası Lehman Brothers"ın birinci çeyrekte hisse başına karı da 0.73 dolar beklentisine karşılık, 0.81 dolar olarak gerçekleşti. Bankanın net gelirleri 3.5 milyar dolar oldu.

ABD"nin iki büyük bankasından gelen haberler sonrasında piyasalar moral buldu ve Avrupa borsalarında yükselişler yüzde 2"nin üzerine çıktı.

Dünkü satış dalgasından en büyük darbeyi alan İMKB"de de yüzde 2"nin üzerinde artış yaşanıyor. İMKB Ulusal 100 Endeksi ilk seansta 521 puan artışla 39 bin 931 puana yükselmişti.

Bankaların olumlu bilançoları yurtiçinde doların düşmesine de destek oldu. Dün 1,2755 ile son 6 ayın en yüksek düzeyine çıkan dolar, gelen olumlu haberler sonrasında 1,2345 YTL"ye geriledi.

GÖZLER FED"DE
Fed"in merakla beklenen para politikası toplantısı bugün tamamlanıyor. Kararını TSİ 20.15"te açıklayacak Fed"in, gösterge faizi en az 1 puan indirmesi bekleniyor. Uzmanlar, iskonto faiz oranının da, hafta sonu çeyrek puan indirilmiş olmasına rağmen bir kez daha düşürülebileceğini belirtiyorlar. ABD"de gösterge faiz yüzde 3 düzeyinde bulunuyor.