Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye"de çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Kadınlar Günü, Küçükçekmece"de de sanatçı Tuluyhan Uğurlu"nun verdiği unutulmaz konserle kutlandı. Kadının asırlara dayanan serüveni müzik ve görüntülerle anlatıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen Tuluyhan Uğurlu konseriyle kutlandı. “Kızlarımız, Kadınlarımız, Yarınlarımız” adlı konserde kadının dünyadaki yeri ve geçmişten günümüze geldiği nokta müzik ve görüntülerle anlatıldı. Konser Küçükçekmeceli kadınlardan yoğun ilgi gördü.

Tuluyhan Uğurlu"nun iki yıl önce ilk kez Kapalı Çarşı"da kadınlara özel bir konserde seslendirdiği, geçen yıl Batman"da tekrarlanan çalışma bu yıl Dünya Kadınlar Günü"nde Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi"nde sahnelendi. Piyanosunu kadınlar için çalan Tuluyhan Uğurlu"ya, Murat Toraman, Doğukan Çokşeker ve Uğur Varol da enstrümanlarıyla eşlik etti. Katılımın yoğun olduğu konsere, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcısı Levent Uslu katıldı.

EN GÜZEL BESTELER KADINLARA

Bir saat boyunca sahnede en güzel bestelerini kadınlar için seslendiren Uğurlu, geçmişten günümüze kadına olan bakışı ve son yıllarda değişen konumunu anlattı. Eser aralarında izleyicileri selamlayan Uğurlu, “Kadının dayanılması zor dünyayı, gökkuşağının renkleriyle nasıl sardığını biliyoruz. Bizlere tarifsiz duygular yaşatıyorlar. Kadınlara minnettarız” diyerek salonda bulunan kadınların gününü kutladı.

Müzikle dolu gecenin sonunda Başkan Aziz Yeniay Tuluyhan Uğurlu"ya teşekkür ederek çiçek verdi.

YILIN KADINI SEÇİLDİ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve eşi Feride Hanım, Küçükçekmece Belediyesi"nin yılın kadını ilan ettiği dört çocuk annesi Saniye Etke"ye ödülünü verdi. Saniye Hanımın çocuklarıyla birlikte hayat mücadelesi verdiğini söyleyen Aziz Yeniay, “Saniye Hanım azmi ve gücüyle tüm zorlukların üstesinden geldi. Türkiye"deki tüm anneler elleri öpülesi insanlardır. Onlar, anadır, eştir, yardır. Gününüzü kutluyorum” dedi. Başkan Aziz Yeniay, konser çıkışında kadınlara karanfil hediye etti.