Kocasinan İlçesi Hocaahmetyesevi Mahallesi'nde oturan emekli Elbeyi Aygül, kurban bayramında kesmek üzere satın aldığı iki koyunu, otlamaları için cami çevresindeki boş alana bıraktı. Bir süre sonra havlama sesleri üzerine geri dönen Elbeyi Aygül, bir köpeğin koyunlarından birini başından ısırdığını gördü. Aygül, komşularının da yardımıyla köpeği yakalayarak bahçe çiti olarak kullanılan demir direğe bağladı. Ancak, kafası tamamen parçalanan koyun telef oldu.

Elbeyi Aygül, "Kurban Bayramı'nda kesmek için iki koyun almıştım. Otlamaları için araziye bırakmıştım. Ancak, köpek koyunumu parçaladı. Köpeğin sahibi kimse ondan davacıyım" dedi.

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Kocasinan Belediyesi'nden çağrılan bir ekip, saldırgan köpeği bir kafese koyup, kamyonetle Molu Köyü yakınlarındaki Büyükşehir Belediyesi Köpek barınma merkezine götürdü.

Görgü tankları, pitbull'u 10 yaşlarında bir erkek çocuğun gezdirmek için olay yerine getirdiğini, ancak köpeğin elinden kurtulup kaçması üzerine çocuğun da kaçtığını söyledi. / DHA