AYDINPOST HABER SERVİSİ-İZMİR/ÖZGÜR AŞAR-Tarım ve hayvancılık sektörünün İzmir’deki dev buluşması ‘‘Anadolu EXPO Canlı Süt ve Besi Hayvanları Çiftlik Ekipmanları, Süt ve Et Teknolojileri ve Yem İhtisas Fuarı’’ yetiştiricilerin renkli mücadelesine sahne olan ‘‘Şampiyon Kuzular’’ yarışması ile kapılarını kapattı.

Yetiştirici için ‘‘Er Meydanı’’ niteliğindeki ‘‘Şampiyon Kuzular’’ yarışmasına İzmir başta olmak üzere çevre illerden 100’ün üzerinde küçükbaş hayvan katıldı. Ön elemenin ardından podyuma çıkan koyun ve keçiler; İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, E.Ü Ziraat Fakültesi Zooteknik Bölümü öğretim üyesi Dr. Funda Erdoğan Ataç ve Aydın İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Halit Kahraman tarafından değerlendirildi. Türk Hayvancılık Sektörünün gelişimini engelleyen sorunlara teknolojik çözüm alternatifleri sunan fuarın en renkli etkinliği olan ‘‘Şampiyon Kuzular’’ yarışmasına katılan hayvanlar 6 ayrı kategoride; boy, kilo, ırk özellikleri ve duruş gibi kriterlere göre puanlandı.

SAKIZ KOYUNU ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Şampiyon yetiştiricilere ödüllerini veren ve emeklerinden ötürü teşekkür eden ; İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, yarışmanın üreticiyi motive etmesi bakımından önemine dikkat çekti. Konuşmasında ıslah çalışmalarının önemine de değinen Türer, birlik olarak Sakız ırkının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi. Türer; ‘‘Kontrolsüz melezlemeler sonucu Sakız Koyunu özelliklerini yitirmiş durumda. 3-4 yıllık bir süre zarfında Sakız koyunun karakteristik özelliklerinin korunması için büyük yol kat edeceğiz. Biraz sabır ile yakın zamanda tüm dünyaya Sakız koyunu ihraç edecek konuma geleceğiz.’’ şeklinde konuştu.

dsc_0428.jpg

dsc_0563.jpg

dsc_0578.jpg

dsc_0587.jpg

dsc_0589.jpg