Polis tarafından yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen kadın, "Bu benim mesleğim kabul ediyorum, ama beni polis caminin yanındaki duraktan aldı" demesi dikkat çekti. 
Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. İddiaya göre alışveriş merkezine giden iki kişi çantalarından cüzdanlarının çalındığını belirterek Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. Polis başvuru üzerine alışveriş merkezinin güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Yaptığı incelemede 5 aylık hamile tesettür giymiş bir kadın müştekilerin yanına gelerek
alışveriş yapıyor gibi görünüp, hırsızlık yapacağı çantanın tarafındaki kolunun üzerine birkaç tane kıyafet atıp kamuflaj yapıyor. Daha sonra ise çantaya yakalayarak ağzı açık olan çantanın içinden cüzdanı alıyor. Çok soğukkanlı hareket eden kadın bir süre daha kıyafetlere baktıktan sonra kadınların yanından ayrılıp kıyafetlere baka baka alışveriş merkezinden ayrılıyor. Tüm bu anları müştekiler fark etmiyor ama güvenlik kamerası saniye saniye kaydediyor. 
Polis izlediği bu kayıtlardan şahsın daha önceden suç kaydı bulunan 30 yaşındaki Sultan Çalar olduğunu tespit etti. Polis her tarafta aradığı kadını bu kez durakta hırsızlık yapmak üzere vatandaşların ceplerini ve çantalarını kollarken yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki sorgusunda güvenlik kamerası görüntüleri olmasına rağmen hırsızlık yapmadığını ileri süren Çalar, adliyeye sevk edilirken bir basın mensubunun suçlamayı kabul ediyor musunuz sorusuna "Nasıl kabul etmem kabul ederim. Bu benim
mesleğim" diye cevap vermesi herkesi şaşırttı. Basın mensuplarına gülerek bol bol poz veren Çalar, "Ben adam öldürdüm. Polis beni aldı hırsızlık, cinayet, gasp, yankesicilik yapmışsın dediler. Yankesici cinayette işler sonunda" diyerek savunma yapması dikkat çekti. 
Rahat tavırlarda bulunan kadın bir basın mensubunun sizi nereden aldılar sorusuna ise "Kardeşim beni şimdi camiden aldılar getirdiler desem inanmazsın. Ama beni duraktan aldılar. Durağın hemen yanında da cami vardı" yanıt vermesi herkesi güldürdü. Soy ismi yaptığı işe uygun olan Çalar, "nitelikli dolandırıcılıktan" adliyeye sevk edildi. 
Bu arada, Çalar'ın yankesicilik yöntemiyle cüzdanını çaldığı ve içinde 280 TL bulunan bir kadının lösemi hastası olduğu parayı hastalığının tedavisi için kullanacağı öğrenildi.