Son yıllarda 14 Şubat Sevgililer Günü'nün simgesel hediyesi halini alan pırlantalar, bu yıl da sevenlere sevgi mesajı vermek için alıcılarını bekliyor.

Türkiye'de de son yıllarda yaygın olarak kutlanmaya başlanan 14 Şubat Sevgililer Günü, özellikle çiçek ve kuyumculuk sektörünü hareketlendiriyor. Sevgilisine kırmızı gülün yanı sıra pırlanta da almak isteyen tüketiciler için firmalar her bütçeye uygun ürünlerini çeşitli promosyonlarla sunuyor.

Zen Daimond Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kişiye kendini özel hissettirecek armağanların başında pırlantanın geldiğini belirterek, ''Eşsiz ve değerli pırlanta, yüzyıllarca aşkı simgelemek için kullanılmıştır. Aşk, tutku ve bağlılığın simgesi olarak pırlanta, Sevgililer Günü'nde verilen kişiye, kendini özel hissettirecek anlamlı bir hediyedir'' dedi.

-200 LİRAYA PIRLANTA-

Pırlantalı bir ürünün çok pahalı olacağı kanısının doğru olmadığını ifade eden Akgün, şunları kaydetti:

''Zen Diamond olarak 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel bir konsept oluşturduk. Her biri sağlık, başarı, mutluluk, şans, bolluk gibi farklı bir anlam ifade eden, rose altın ve pırlantalı 5 çeşit anahtar kolye tasarladık. Tüm anahtarların açma yeri, simgelediği anlamın bolluğunu sunmak için 'sonsuz işareti' şeklinde tasarlandı. Bu anahtarlarımız 965 TL-1680 lira fiyat aralığında.

Anahtar kolyelerin yanı sıra Zen Diamond'da Sevgililer Günü için bir çok alternatif bulunuyor. 200 liradan başlayan fiyatlarla pırlantalı bir ürün alabilirsiniz. Ayrıca sadece kadınlar için değil erkekler için de ürünlerimiz var. Erkeklere farklı bir Sevgililer Günü hediyesi vermek isteyenler için pırlantalı kravat, kemer, cüzdan ve saatlerimiz ideal.''

-FACEBOOK'TA EN ÇOK BEĞENİYİ AL, TEK TAŞI KAP-

Altınbaş firması sevgililer günü için sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta düzenlediği yarışmada, birinciye tek taş yüzük armağan ediyor. Altınbaş'ın Facebook'taki sayfasında yer alan yarışmada, fotoğrafını yükleyip, en çok beğeni kazanan yarışmacı birinci ilan edilecek.

Altınbaş'da ayrıca''Aşk Ateşi Hiç Sönmeyenlere'' adı verilen Sevgililer Günü koleksiyonunda, 500 lira ve üzeri alışveriş yapan müşterilerine 'sonsuzluk' adı verilen bileklik hediye ediliyor.

Bacelli Pırlanta ise ''Sevgililer Günü Aşk Koleksiyonu'' ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Aşkı simgeleyen figürlerin kullanıldığı koleksiyonda, ürünler 242 liradan başlıyor.

Eros Pırlanta da Sevgililer Günü için özel hazırlanan koleksiyonunu indirimle sunuyor. Eros Pırlanta'da sevdiğine pırlantalı bir ürün hediye etmek isteyenler için fiyatlar 299 liradan başlıyor.

Bir çok firma internet üzerinden alış veriş yapma imkanının yanı sıra alış verişlerde taksit imkanı da sunuyor.

A.A