Pir Sultan Abdal Derneği Keçiören Şubesi önünde toplanan ve ellerinde meşaleler taşıyan grup, ''Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz'', ''Sivas'ı unutma, unutturma'', ''Faşizme karşı omuz omuza'' sloganları atarak ÖDP Keçiören ilçe teşkilatına yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, ''Sivas olaylarının üzerinden 20 yıl geçtiğini ve gerçek sorumluların ne ortaya çıkarıldığını ne de yargılanabildiğini'' belirtti.

Sivas olaylarının Alevilere yönelik dışlama ve nefretin bir sonucu olduğunu ileri süren Özdemir, ''Hesaplaşılması gereken bu zihniyettir. Ancak, AKP mezhep karşıtlığını körüklemektedir. Alevilerin kimlik ve kültürel hak taleplerini görmezden gelen, Alevi topluluğunu içeriden parçalayarak güçsüzleştirmeye çalışan AKP, Sivas katliamı ile hesaplaşmanın da önüne engeller koymaktadır'' dedi.

Yapılanların eşit, özgür, bağımsız ve demokratik bir ülkeye olan umutlarını asla yok etmeyeceklerini kaydeden Özdemir, Sivas olaylarının insanlık suçları kapsamına alınması ve zaman aşımının ortadan kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.