Anneliğin içgüdüsel bir şey olduğunu belirten Pınar Altuğ, "Her anne çocuğu için en doğrusunu bilir. Ben de eşim Yağmur ile uzmanların söylediklerini dikkatlice dinleyip yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

UZMANLAR NE DİYOR?

Bu açıklama üzerine aile psikolojisi uzmanı pedagoglar bu görüşün olumlu ve olumsuz tarafları hakkında görüş bildirdi.

Uzman Pedagog Belgin Temur : Çalışan anneler için ikinci çocuk fazla

"Bir anne kendi sınırlarının farkında ise böyle bir karar son derece yerinde olur. Çünkü annelik gerçekten çok fedakarlık isteyen bir görev. Özellikle çalışan anneler için bir çocuğun her tür ihtiyacını karşılayabilmek zorlayıcı bir çabaya dönüşebiliyor. Buradaki tek kriterin annenin hazır oluşu olduğunu söyleyebiliriz. Ben bir çocuğa annelik yapabilirim, ancak bir çocuğun ihtiyacını karşılayabilirim diyen bir anne için ikinci çocuk uygun olmayacaktır."

Uzman Pedagog Sevil Yavuz : Kardeşsizlik çocuğu yalnızlığa itiyor

"Anne ve babaların tek çocuk düşünmesi çocuklarımızın yalnız kalmasına neden oluyor. Günümüzde giderek tek çocuk sahibi çekirdek aileler oluşmaya başladı. Kardeşi olmayan tek çocuklar özgür hareket edemiyor. Bu durum bireyi yalnızlığa itiyor. Ekonomik açıdan zorunluluklar dolayısıyla aileler tek çocuk sahibi olmak isteyebilirler. Ekonomik kısıtlamalar yoksa birden fazla çocuk sahibi olunması uygundur." (Günaydın)