'Erkekler Sarışınları Sever' filmiyle zirveye çıkan Russell, ABD'li askerlerin gözdesiydi
Pin-up dünyasının SON yıldızı da söndü

40 lı ve 50 li yılların seks sembollerinden Russell, özellikle Amerikalı askerlerin gözdesiydi. Russell, 2008 de 80. Oscar Ödül Töreni ne katılmıştı.

ABD, California"da gözlerini yuman, 40"lı ve 50"li yılların seks sembollerinden Amerikalı oyuncunun ünü, 1953 yapımı "Gentlemen Prefer Blondes" (Erkekler Sarışınları Sever) filmiyle doruğa çıkmıştı.

Russell bu filmde Marilyn Monroe ile birlikte rol alıyordu. 1921 yılında ABD"nin Minnesota eyaletinde doğan kumral güzel Russell, bir dişçinin resepsiyonunda çalışırken, yeni filmi "The Outlaw" için bir kadın kahraman arayan ünlü Amerikalı yönetmen Howard Hughes tarafından keşfedilmişti.

1943 tarihli film, genç kadının dönemin seks sembolü olarak yükselişini başlatmıştı. İkinci Dünya Savaşı yıllarında yurtdışında görev yapan Amerikalı askerlerin birlikleri, onun tutkulu pozlarıyla renkleniyordu.

Üç kere evlenen, iki kere dul kalan, kürtaj karşıtı, bir dönem Demokrat Parti"ye, bir dönem de Cumhuriyetçi Parti"ye gönül veren Russell, son derece inançlı biri olarak biliniyor.

18 yaşında yaptırdığı bir kürtaj sonucu kısır kalan Russell, ilk eşi, Amerikalı futbolcu Bob Waterfield ile üç çocuk evlat edinmiş, Amerikalı ailelerin yetim çocukları evlat edinmelerine yardım eden WAIF derneğini kurmuştu.

Radikal