Yeşil Lazer olarak bilinen ve kırmızı lazerden daha güçlü olarak tanımlanan ışığın BA 680 sefer sayılı İngiliz Havayolları uçağı pilotuna İstanbul Atatürk Havalimanı"na gece 23.15 "de Sefaköy tarafından inişi sırasında bir binanın üstünden tutulduğu anlaşıldı. İniş sorunsuz olarak gerçekleştikten sonra İngiliz Pilot bunu bir rapor halinde havayolunun yer hizmetini yapan Havaş Harekat merkezine bildirdi.

DHMİ yetkilileri olayın kendilerine intikal ettiğini ve Mülki İdare Amirliği"ne de bildirildiğini belirterek,“ Olay emniyet güçleri tarafından inceleniyor. Dileğimiz bu tehlikeli oyunu oynayanların bir an önce yakalanmasıdır”dediler.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Avustralya'da iki Türk genci iniş yapan bir uçağın pilotunun gözüne yeşil lazer ışığı tutmuş, pilot geçici körlük yaşamıştı. Sorunsuz iniş yapan pilot daha sonra güvenlik güçlerine başvurmuş iki Türk genci yakalanmış ve birisi tutuklanırken diğeri de kefaletle serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz yıl Norveçli pilotlarının başına da aynı şekilde bir olay geldi. Pilotlar, kalkıştan hemen sonra, uçak kabininin kamera flaşından ya da havai fişeklerden gelen ışık gibi güçlü bir ışık ile dolduğunu ve görüşlerini engellediğini söyledi. Pilotlardan biri, camdan baktığında, yerde elindeki lazer ışıklı kalemi kendilerine yönelten bir kişi gördüğünü anlattı. Lazer tehdidini yaşayan pilotların sayısının giderek arttığını belirten havacılar, kırtasiyecilerde serbestçe satılan lazerli kalemlere kısıtlama getirilmesini istiyorlar. Uzmanlar, uçakların özellikle inişte, yere birkaç yüz metre kala, güçlü lazer ışığının etki alanı içinde bulunmasının tehlikeli olduğunu söylüyor./hürriyet