Bugün TV'de konuşan Bakan Yıldırım düşen uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Enkazın parçalarına ulaşıldığını düşen pilotların şahsi eşyalarının bazılarının toparlandığını söyleyen Yıldırım, pilotların postalları ile birlikte kasklarının da bulunduğunu söyledi. Yıldırım "Enkaza erişmeden pilotlarımız için hüküm veremeyiz. Uçak 1300 metre derinliğinde. Uçağa ulaşma zor iş değil. Biz ümidimizi kaybetmiş değiliz. Bizim bilmediğimiz bir olay da gerçekleşmiş olabilir. Düşük bir ihtimal olsa da sağ ulaşmayı ümit ediyoruz" dedi.

Yıldırım, Suriye'nin Türk uçağını hiçbir uyarı yapmadan hasmane bir şekilde düşürdüğünün anlaşıldığını ve Türkiye'nin olayı detayları ile ortaya koyduktan sonra tavırını ortaya koyduğunu anlattı.

Yıldırım, Silahlı Kuvvetler'de uygulanan durum belgesinin değiştirildiğini ve artık hükümetin onayına gerek duyulmadan Silahlı Kuvvetler'in cevap verme hakkı verildiğini söyledi. Tüm dünyada hava sahasının sınır ihlalinin söz konusu olduğunu buna karşın tarın vurma değil uyarı şeklinde olduğunu anlatın Yıldırım, Suriye'nin bu tavrının hiçbir mantığı bulunmadığını söyledi.

Havacılıkta yapılan her şeyin en küçük ayrıntısına kadar kaydının tutulduğunu, rastgele bir şey yapılmasının mümkün olmadığını savunan Yıldırım, düşürülen uçakla ilgili tüm detaylar incelemelerin yapıldığını ve durumun ortaya konduğunu dile getirdi.