Alman hava yolu şirketi Lufthansa"da tarihinin en büyük grevi yarın başlıyor.


Pilotlar Birliği Cockpit, 4 bin 500 pilotu greve çağırırken, Lufthansa sözcüsü Andreas Bartels, uçuşların üçte ikisinin iptal edildiğini ve Lufthansa"nın 100 milyon Euro zarara uğrayacağını bildirdi. Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamayan Pilotlar Birliği Cockpit"in çağrısına uyarak yüzde 94 oyla grev kararı alan pilotların, ücret zammından önce iş garantisi istedikleri belirtildi. Cockpit sözcüsü, greve Lufthansa"nın yan şirketlerinden olan Germanwings ve Lufthansa Cargo pilotlarının da katılacağını belirtti. Pilotlar maaşlarına yüzde 6.4 zam istiyor.

4 gün sürecek

Pilotların 22-25 Şubat tarihleri arasında yapacağı dört günlük grev dolayısıyla, bu tarihler için bilet alanlar ücretsiz olarak uçuş tarihlerini değiştirebilecek. Almanya içinde uçacaklar arzu ettikleri takdirde biletini değiştirip trenle seyahat edebilecek. Lufthansa müşterilerine sms ve mail geçerek, 23 Şubat Salı günü sabah 08.30"da kalkacak Münih-İsanbul saferini iptal ettiğini bildirdi. Lufthansa müşterilerine gönderdiği sms ve maillerde www.lufthansa.com adresine girilerek, önümüzdeki hafta uyarı grevi boyunca uygulanacak olan özel uçuş planını incelemelerini ya da ücretsiz 09008508070 numaralı telefondan bilgi almalarını önerdi. Frankfurt Rhein-Main"de de grev nedeniyle oluşacak park probleminin giderilmesi için havalimanı görevlilerinin çalışma yaptıkları belirtildi.

ABD"de iki banka daha gitti batan sayısı 140"ı buldu

ABD"de, Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FDIC), Florida ve Teksas"da iki bankayı kapattı. Böylelikle ABD"de 2010 yılında FDIC tarafından yönetimine el konulan banka sayısı 18"e çıktı. FDIC, Florida kıyılarında bulunan Marco Adasında bulunan ve tek şubesi olan Marco Community Bankası"nın yönetimine el koydu. Banka 119.6 milyon dolar varlık ve 117.1 milyon dolar mevduata sahip bulunuyor. FDIC, Teksas"da bulunan La Coste National Bank of La Coste"yi de kapattı. Söz konusu bankanın 53.9 milyon dolar varlığı ve 49.3 milyon dolar da mevduatı var. ABD"de FDIC geçen yıl küresel finansal krizin etkisiyle 140 bankayı kapatmıştı.

Avrasya Borsa Birliği kuruldu

KAZAKİSTAN, Belarus ve Rusya Avrasya Borsa Birliğini kurma kararı aldı. Avrasya ülkeleri arasında birlik oluşturma çabalarına bir yenisi daha eklendi. 1 Ocak 2010 itibarı ile tek Gümrük Birliği alanı oluşturan Kazakistan, Belarus ve Rusya şimdi de Avrasya Borsa Birliğini kurmaya karar verdi. Rusya, Belarus ve Kazakistan emtia borsalarının yöneticilerinin Mi"nsk"te bir araya gelerek Avrasya Borsa Birliği kurmak için niyet protokolünü imzaladıkları açıklandı.

Hürriyet