Burada bir süre ayıyla boğuşan Buzlu, vücudunun değişik yerlerinden yaralandı. Buzlu, yakınlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla Divriği Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Tedavisi tamamlanan Buzlu, taburcu edildi. Kaplan Buzlu, piknikte yakınlarıyla gezdiği sırada bir ayının yanına yaklaşarak kendisine saldırdığını, uçurum bulunan bölgede ayı ile bir süre boğuştuğunu söyledi. Ayının saldırısı üzerine şoka girdiğini anlatan Buzlu, "Ben sert bir şekilde yere düştüm. Ayının saldırısı olduğu gibi, uçurumun kenarından aşağı düşme tehlikesi de yaşadım. Ayı tekrar üzerime gelince ben önce ayının ağzına doğru vurdum ve daha sonra kulağının birinden tuttum. Ayı ise beni bir süre sürükleyerek uçurumun kenarından uzaklaştırdı. Ayının ağzına vurunca dişine isabet etmiş ve elim yaralandı. Bacağımda ise aldığım darbe sonucu ezilme oldu" dedi.

Buzlu, ayının daha sonra kendisini bırakarak buradan uzaklaştığını belirtti. Köy muhtarı Selahattin Yıldırım ise, ayı vakalarından dolayı köylerinde huzur kalmadığını, bu ayının daha önce arazilere, bahçelere girdiğini, birçok köylünün arılarına zarar verdiğini kaydetti.